Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб15082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.16418 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП-София осъди поредното оскверняване на Паметника-костница на съветските войни

БСП-София осъди поредното оскверняване на Паметника-костница на съветските войни

Град­с­ката организация на БСП в София под­к­репи позиция на социалис­тите от район “Лозенец“ срещу поред­ното оск­вер­няване на Памет­ника на съвет­с­кия воин — кос­т­ница на загиналите в Отечес­т­вената война, който се намира на столич­ния бул. “Черни връх“.

Този път са нанесени щети по скул­п­тур­ната ком­позиция на стената на мемориала. В него се съх­раняват кос­тите на починали в Бъл­гария съвет­ски вой­ници, сражавали се за освобож­даването на страната ни и Европа от фашизма.

“С дъл­боко въз­мущение кон­с­татирахме поред­ния ван­дал­ски акт срещу Паметника-костница на съвет­ски воини, загинали в Отечес­т­вената война“, пише в позиция на БСП — “Лозенец“, която е под­к­репена също и от район­ните организации на Бъл­гар­с­кия антифашис­тки съюз и на НД “Русофили“. — Оск­вер­няването на кос­т­ницата е нарушение на всички меж­дународни правни и морални норми за опаз­ване на вой­ниш­ките памет­ници. Години наред монумен­тите на Съвет­с­ката армия в Бъл­гария сис­темно са обект на ван­дализъм. До него доведоха лип­сата на наказания, без­дейс­т­вието и мъл­чанието на властта“.

Социалис­тите от “Лозенец“ нас­тояват да бъде пос­тавено освет­ление и да има 24-часово видеонаб­людение на Памет­ника на съвет­с­кия воин — кос­т­ница на загиналите в Отечес­т­вената война като първа и най-бърза мярка срещу подобни ван­дал­ски актове. Район­ният пред­седател на БСП в “Лозенец“ Николай Вел­чев, който е общин­ски съвет­ник от групата на социалис­тите, под­готвя док­лад с подобно пред­ложение.

“Вече съм входирал и заяв­ление до кмета Фан­дъкова и до дирек­тора на Дирек­ция “Сигур­ност“ към Столична община да осигурят пат­рул, който да охранява мемориала в периода от 21-ви до 23-ти фев­руари. Тогава там ще отбележим рус­кия Ден на защит­ника на Отечес­т­вото. Очак­ваме да присъс­т­ват много жители на района и гости от чуж­дес­т­ранни мисии в Бъл­гария“, каза Николай Вел­чев.

България

Икономика

Култура

Спорт

Херо гони рекорд в бъл­гар­с­кия фут­бол

В двубоя срещу един от бив­шите си клубове — Лев­ски, нас­тав­никът на Берое Димитър Димитров-Херо стана вторият старши треньор в историята на б…

Прочети още:

Loading...

Свят

Демонстрациите в Беларус не стихват пети пореден ден

Демон­с­т­рациите в Беларус не стих­ват пети пореден ден

7000 души са задържани от неделя 0 “Комерсант“: Страната се раздели на арестуващи и арестувани

Демон­с­т­рациите в Беларус продъл­жават вече …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...