Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет25092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67279 BGN1 GBP = 2.12856 BGN1 CHF = 1.81549 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Ще има и трети щаб за борба с коронавируса

Ще има и трети щаб за борба с коронавируса

Ще има и трети щаб за борба с коронавируса

11 са излекуваните от COVID 19 у нас, съобщиха от пресцентъра на ВМА

Премиерът Бойко Борисов ще въз­ложи на шефа на Национална служба “Пожарна и аварийна безопас­ност“ Николай Николов да сфор­мира щаб от доб­роволци, които искат да помагат за борба с коронавируса у нас. Това съобщи самият той на прес­кон­ферен­ция, инфор­мира Вести.бг. По думите на Борисов ще се мобилизират и кур­сан­тите, които не учат, за да помагат при работата на КПП. Вицеп­ремиерът Томис­лав Дон­чев ще обсъди със сдружението на общините как точно да се включат желаещите да помог­нат. Най-голяма нужда от под­к­репа има при под­к­репата на лечебни заведения, на социал­ните служби и РЗИ с кон­т­рол на каран­тината, и на служ­бите за реда гранич­ните пун­к­тове и облас­т­ните пун­к­тове. Има все повече пред­ложения, пос­тъпили в щаба, на лица, които искат да бъдат доб­роволци. Те ще бъдат включени в дей­ности, където могат да бъдат необ­ходими. Най-активни са хората от големите облас­тни градове като София, Плов­див и Бур­гас. В Бъл­гария има около 3260 доб­роволци от 233 общини, обучени, под­гот­вени и екипирани преди всичко за дейс­т­вия при пожари, защита на населението и преодоляване на пос­ледиците от бед­с­т­вия и аварии. Това са доб­роволци в 233 общини, ръководени от кметовете. Те ще бъдат раз­п­ределени по КПП-тата и ГКПП-тата, уточни дирек­торът на пожарна безопас­ност и защита на населението главен комисар Николай Николов.

Шест станаха починалите от коронавирус у нас, като пос­лед­ният починал е в Кюс­тен­дил, съобщи „Дарик радио”. Общо 331 вече са случаите на коронавирус в страната уточни начал­никът на Оператив­ния щаб ген. Вен­цис­лав Мутаф­чийски. 122 от заболелите са нас­танени в бол­ници, 8 от тях са интубирани. Има изписан пациент от “Пирогов“ и един от ВМА преди дни. 11 са излекуваните от COVID 19 у нас, съоб­щиха от прес­цен­търа на ВМА.

България

Икономика

Култура

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Двама худож­ници ще получат национал­ната наг­рада за живопис “Захари Зог­раф“ през тази година – Анд­рей Даниел (пос­мър­тно) и Вих­рони Поп­неделев…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Канят Петър Жеков в щаба на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Стамен Бел­чев може да прибегне до любопитен ход в желанието си да реши проб­лемите в атаката на отбора.

Той обмисля да покан…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Дори могъщи финансово фирми са изправени пред този проблем, не могат да си осигурят средства и прибягват до купа с пшеница

Земедел­с­ките стопа…

Прочети още:

Loading...