Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет14082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66157 BGN1 GBP = 2.16174 BGN1 CHF = 1.81853 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Корнелия Нинова: Александър Паунов е изваден от ПГ на „БСП за България”

Корнелия Нинова: Александър Паунов е изваден от ПГ на „БСП за България”

Корнелия Нинова: Александър Паунов е изваден от ПГ на „БСП за България”

• Никой няма право да изпол­зва пар­тията за кор­поративни интереси, заяви лидер­ката на социалис­тите по повод раз­п­рос­т­ранени от дър­жав­ното обвинение записи

• Вот на недоверие ще има, искаме остав­ките на правител­с­т­вото и на глав­ния прокурор, пот­вър­диха от левицата

Лидерът на БСП Кор­нелия Нинова гони депутата от ПГ на “БСП за Бъл­гария“ и генерален сек­ретар на Комунис­тичес­ката пар­тия Алек­сан­дър Паунов от пар­ламен­тар­ната група и от лявата коалиция. Той обаче остава в пар­ламента като независим депутат.

Това стана ясно на извън­реден брифинг на Нинова на „Позитано” 20 вчера.

Алек­сан­дър Паунов напуска ПГ на “БСП за Бъл­гария“, той не е член на БСП и раз­говорът му с Бож­ков не ни ангажира, каза Нинова пред медиите.

Никой няма право да изпол­зва пар­тията за кор­поративни интереси, под­черта Нинова. Що се отнася до коалицията “БСП за Бъл­гария“, Нинова припомни, че тя е нейн пред­седател, но не може да взима еднолични решения. Затова окон­чателно въп­росът дали Паунов и неговата Комунис­тическа пар­тия на Бъл­гария ще останат членове на лявата коалиция ще вземе коалицион­ният съвет.

“Във връзка с пред­с­тавените днес (вчера – бел. ред.) от прокуратурата записи на раз­говори, които учас­тва наш коалиционен пар­т­ньор Алек­сан­дър Паунов, той не е член на БСП. Той е пред­седател на друга пар­тия, която е в коалицията “БСП за Бъл­гария“. Раз­говорът на Алек­сан­дър Паунов не ангажира по никакъв начин нито пар­тията БСП, нито ПГ на “БСП за Бъл­гария“. Никой няма право да упот­ребява БСП за свои лични или кор­поративни интереси. Ръковод­с­т­вото се съб­рахме, раз­говаряхме с Алек­сан­дър Паунов, той пот­върди раз­говора. Още днес подава заяв­ление за напус­кане на ПГ на “БСП за Бъл­гария“, бяха точ­ните думи на Нинова, цитирани от “Фокус“.

Случилото се днес е опит да се дис­к­редитират протес­тите, под­черта тя.

В отговор на въп­рос, Нинова заяви, че БСП е поис­кала и остав­ката на правител­с­т­вото, и на глав­ния прокурор. Остав­ката на Борисов искаме отдавна, обърна внимание тя. Под­черта и, че на кон­ферен­цията си в събота Град­с­кият съвет на БСП-София е излязъл със специална дек­ларация, в която иска остав­ката на глав­ния прокурор. БСП-София е част от БСП, каза тя пред медиите в отговор на въп­рос каква е пар­тий­ната позиция.

Случилото се днес не променя намеренията на БСП да внесе утре вот на недоверие към кабинета, бе категорична Нинова.

 

Лидерът на БСП реагира свет­кавично, след като по-рано през деня прокуратурата пуб­ликува чат на Паунов с биз­нес­мена Васил Бож­ков.

Комунис­тичес­ката пар­тия на Бъл­гария, оглавявана от Паунов е част от лявата коалиция, водена от БСП, от повече от двадесет години. Паунов е бил депутат в 39-о, 40-ото, 42-то и сегаш­ното 44-то Народно съб­рание.

Икономика

Експерти: Слънчев бряг никога не е бил толкова празен

Екс­перти: Слън­чев бряг никога не е бил тол­кова празен

Повечето хотели в Слън­чев бряг ще зат­ворят до 10 сеп­тем­ври заради лип­сата на чар­търи и туристи, които пред­почитат сеп­тем­ври и октом­ври за по…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...