Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет01102020

Брой 188, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67136 BGN1 GBP = 2.15014 BGN1 CHF = 1.81179 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БГ-абсурди: Отмениха глобата за горящите отпадъци под моста на АМ „Струма”

БГ-абсурди: Отмениха глобата за горящите отпадъци под моста на АМ „Струма”

БГ-абсурди: Отмениха глобата за горящите отпадъци под моста на АМ „Струма”

Отмениха глоба на фир­мата, в чието депо за отпадъци пожар пов­реди виадукт на АМ “Струма“ при Дуп­ница, съобщи БНР.

Районен съд в Дуп­ница отмени акт за 4000 лева на шефа на фирма “Феникс“ Кольо Илиев, наложен му от общината в Дуп­ница, след като той отказал да почисти отпадъците на терена под аутобана сед­мица след пожара.

Решението на съда можа да се обжалва от общината.

Пожарът в депото на “Феникс“ в Дуп­ница стана точно преди година, виадук­тът беше пов­реден сериозно — пораженията бяха по 13 колони, три носещи греди и два еркера. Въз­с­тановяването им струва около 1,8 млн. лева.

В деня след пожара 8-членна комисия на общината кон­с­татирала, че на площад­ката — върху два дър­жавни и един общин­ски терен, има хиляди тонове непочис­тен бок­лук — опаковки и блис­тери от фар­мацев­тич­ния ком­бинат в Дуп­ница.

Даден е 7-дневен срок бок­лукът да бъде почис­тен. Кольо Илиев не го нап­равил и му е със­тавен акт за 4000 лева. Той обжал­вал.

Съдът счита, че комисията, издала наказател­ното пос­танов­ление не е описала обс­тоятел­с­т­вата и фак­тологията, при които е кон­с­татирано нарушението по Закона за управ­лението на отпадъците. Както и не е уточ­нено дали става въп­рос за изх­вър­лен, или за съх­раняван бок­лук.

Проб­лемът кой ще почисти неиз­караните и досега при виадукта над 5000 тона отпадъци — “Феникс“ или общината, не е решен и досега, година след пожара, а раз­с­лед­ването продъл­жава.

България

Икономика

Култура

НОЩ НА ЛИТЕРАТУРАТА 2020 В СОФИЯ

Съв­ременна литература, интересни места, извес­тни лица: такава е НОЩТА НА ЛИТЕРАТУРАТА, която запоз­нава широката пуб­лика с откъси от прои…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Пиронкова премина впечатляваща граница от 5 милиона долара

Пиронкова премина впечатляваща граница от 5 милиона долара

Цветана Пирон­кова вече премина границата от впечат­ляващите 5 милиона долара, спечелени от наг­радни фон­дове през професионал­ната си кариера. …

Прочети още:

Loading...

Свят

Бивша македонска министърка е в затвора заради мерцедес за 600 000 евро

Гор­дана Янкулоска, бивша минис­търка на вът­реш­ните работи в Северна Македония, влезе в жен­с­кото отделение на скоп­с­кия зат­вор Идризово. Тя беш…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...