Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет23102020

Брой 204, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало България (2) Социалист: ГЕРБ цели да се предизвика изборен хаос

Социалист: ГЕРБ цели да се предизвика изборен хаос

Социалист: ГЕРБ цели да се предизвика изборен хаос

Това, което управ­ляващото мнозин­с­тво прие миналата сед­мица с новия Изборен кодекс, е въз­можно най-лошият вариант. Гласуването еднов­ременно с хар­тия и с машини ще доведе до хаос в избор­ния процес. Освен това, дър­жавата е вдиг­нала ръце от всичко. Отговор­ник за провеж­дането на изборите, за закупуването или наемането на машини — всичко е в ръцете на ЦИК. В момента се търси неин пред­седател — изкупител­ната жер­тва, която да е виновна за бър­котията на след­ващите избори. Целта на Борисов и на управ­ляваната от него пар­тия е точно това — да се съз­даде този хаос, за да се опитат да се въз­п­роиз­ведат на след­ващите избори.“ Това каза заместник-председателят на ПГ на “БСП за Бъл­гария“ Христо Проданов пред БНТ.

“Ние не искаме под­мяна, а искаме промяна — промяна на модела, по който се управ­лява Бъл­гария. Какво значи екс­пер­тно правител­с­тво в ситуация, в която мнозин­с­т­вото в Народ­ното съб­рание е същото, а правител­с­т­вото е абсолютно зависимо от него?“, комен­тира Проданов. Според него пред­ложението за екс­пер­тно правител­с­тво е пус­кане на поред­ната димка за печелене на политическо време и това мнозин­с­тво да изкара ман­дата си.

По думите на Проданов президен­тът е нап­равил дос­тоен комен­тар, че трябва първо да стане ясна истината за кюл­четата в нощ­ното шкафче преди да започне да се води диалог. Социалис­тът смята, че по-голям проб­лем от инс­титуционал­ното раз­деление е раз­делението между власт и народ. “Когато властта се е самозаб­равила и хората искат ней­ната оставка, то тя трябва незабавно да бъде подадена“, отбеляза той.

“Бъл­гария от повече от 10 години е член на ЕС. Спом­няте си, че когато се присъединявахме, се опит­вахме да не ни раз­г­леж­дат в пакет с румън­ците, защото бяхме доста по-напред от тях и те ни дър­паха надолу. Това, което се случва след 10 години член­с­тво и 10 години управ­ление на ГЕРБ — румън­ците ни изп­ревариха по всички показатели почти двойно. Това е един­с­т­вената реална оценка за това какво нап­рави това управ­ление“, категоричен е Христо Проданов.

България

Икономика

Н. Василев: Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеждането на валутния борд

Н. Василев: Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеждането на валутния борд

Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеж­дането на валут­ния борд досега. Раз­дават се милиарди, но без да има нуж­ното пок­ритие от приходи, и то…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Шахтьор подчини Реал (Мадрид) като гост

Отборът на Шах­тьор (Донецк) пос­тигна изненад­ваща победа с 3:2 като гост на Реал (Мад­рид) в двубой от група В на Шам­пион­с­ката лига. Попад…

Прочети още:

Loading...

Свят

Болниците в Европа под сериозно напрежение заради заразените

Болниците в Европа под сериозно напрежение заради заразените

На Стария континент са регистрани над 5 млн. заболели и 200 000 починали

Бол­нич­ните сис­теми на Европа са под­ложени на огромно нап­режение пора…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...