Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 99, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Искам да си прибера БСП вкъщи…

Искам да си прибера БСП вкъщи…

Понякога искам да си прибера БСП обратно. Вкъщи. В лозето на Габровски. Нима не виждате, че върху идеята отново се възкачиха наглеци?!

Спрях да чета новини. Защото много стимулират ума ми. Други пък четат ли, четат, раз­х­лоп­ват се, и пак продъл­жават да четат, но те си знаят, щото нали всеки сам си преценя…

Ако обобщя обаче, някои от основ­ните теми, ето какво виж­дам аз:

Според мен най-добре щеше да бъде, ако Киро беше договорил дирек­тен лифт между София и Скопие, както и един ВИП-мост, по който щяха да могат да минават един­с­т­вено вак­синираните с плюнка от Сашо Македон­ски.

Май­тап ти е на теб, заг­рижено ще изкомен­тират тук вак­синираните, ама дори и те в крайна сметка ще трябва да приз­наят, че в свят с такъв обем от натурална лошотия, коронавирусът няма как да те плаши. Щото аз отдавна съм приел, че живея в една изк­лючително кон­курен­тна среда. От мега малоум­ници.

От друга страна, Киро може да бъде обвинен във всичко, но не и в това, че свали високото ниво, заложено преди това от Борисов. Баце си имаше клонинга Влади, Киро пък си има Лорел.

Аз, нап­ример, що не отидох да уча в Хар­вард, според вас? Щото си тъп, ще отговорят бързо приятелите ми, ама дори и те няма да са напълно прави.

Или по-накратко. Видимо е, че тряб­ват промени. Ама откъде да ги купим тези промени? Да мах­нем Гешев и да сложим на негово място Милена, а? Не знам… Сигурни ли сте, че няма да стане по-кофти?

Не знам, не знам… Дано американ­ците напад­нат Канада, та да я питам аз тогава Деса Атанасова, хокей по прашки играе ли?

Сложна работа. И много кон­курен­тна среда, бате. Затова спрях да чета новини. За да не си стимулирам прекалено много акъла си. И един ден да не се събудя, и аз кул­турен като колежанина Атанасов, и аз умен като Лъчо Мозъка.

Има моменти, в които съм сигурен, че част от историята ми принад­лежи. Ненор­мал­ник, ще кажете вие. Може би. Но нима не виж­дате, че върху идеята отново се въз­качиха наг­леци?

Пяна, бате. Отново пяна пок­рива хоризонта.

Васил Петев

жур­налист,

син на писателя Николай Петев, дъл­гогодишен пред­седател на СБП и член на БСП

(със сък­ращения)

България

Икономика

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Спочти 100% са се повишили раз­ходите за декар земедел­ска продук­ция в сек­тор “Плодове и зелен­чуци“, това са наб­людения на произ­водители от Го…

Прочети още:

Loading...

Култура

Седмица на българската книга започва в Париж

Бъл­гар­с­кият кул­турен инс­титут във френ­с­ката столица пос­реща праз­ника на бъл­гар­с­ката прос­вета и кул­тура 24 май със седем дни, пос­ветени на бъ…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Трима родни щангисти отказаха на Катар

Трима от най-добрите ни щан­гисти отх­вър­лиха пред­ложение да се със­тезават за Катар на олим­пийс­ките игри в Париж през 2024 г. Офер­тата е била …

Прочети още:

Loading...

Свят

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Киев удължава военното положение и мобилизацията с още 90 дни

ЕК дава спешно 248 млн. евро на Полша, Румъния, Унгария, Словакия и Чехия за бе…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...