Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб15082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.16418 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) “Сфумато“ започва новия си сезон с две премиери, две участия в международни фестивали.

“Сфумато“ започва новия си сезон с две премиери, две участия в международни фестивали.

“Сфумато“ започва новия си сезон с две премиери, две участия в международни фестивали.

На 11 сеп­тем­ври е премиерата на “Мишелов­ката“ — фан­тазма по един­с­т­вената репетиция на Хам­лет с град­с­ките трагици по пиесата на “Хам­лет“ на Шек­с­пир. Учас­т­ват Божидар Йор­данов, Владимир Матеев, Галя Кос­тадинова, Иван Николов, Йор­дан Ръсин, Симона Здрав­кова.

“Одисей и цик­лопите дъб­лин­ски“ по Джеймс Джойс ще има премиера на 13 сеп­тем­ври. Сценична вер­сия е на Димитър Мар­ков, който изпъл­нява всички роли. “Това е пред­с­тав­ление, в което глав­ните дейс­т­ващи лица са словото, езикът и артис­тич­ната свобода“, раз­казва Мар­ков. В романа на Джойс аналогът на Омировия стран­с­т­ващ герой се казва Леополд Блум — 38-годишен рек­ламен агент, който преживява своята “Одисея“ в Дъб­лин в един един­с­т­вен ден. Два спек­такъла ще пътуват извън София. “Раната Филок­тет“ на режисьора Борис Кръс­тев ще учас­тва в Срещата на млади артисти от Югоиз­точна Европа, организирана от Национал­ния театър на Северна Гър­ция в Солун. “Луда трева“ на Мар­гарита Младенова ще бъде пред­с­тавена на меж­дународ­ния теат­рален фес­тивал “Сцена на кръс­топът“ в Плов­див на 17 сеп­тем­ври.

България

Икономика

Спорт

Херо гони рекорд в бъл­гар­с­кия фут­бол

В двубоя срещу един от бив­шите си клубове — Лев­ски, нас­тав­никът на Берое Димитър Димитров-Херо стана вторият старши треньор в историята на б…

Прочети още:

Loading...

Свят

Демонстрациите в Беларус не стихват пети пореден ден

Демон­с­т­рациите в Беларус не стих­ват пети пореден ден

7000 души са задържани от неделя 0 “Комерсант“: Страната се раздели на арестуващи и арестувани

Демон­с­т­рациите в Беларус продъл­жават вече …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...