Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет25092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Музикалният театър посреща Нова година с наздравица от “Прилепът“

Музикалният театър посреща Нова година с наздравица от “Прилепът“

Музикалният театър посреща Нова година с наздравица от “Прилепът“

На 31 декем­ври от 17.00 ч — часове преди нас­тъп­ването на Новата 2020 година — Музикал­ният театър пред­с­тавя най-популярната оперета на Йохан Щраус — „Прилепът”. Твор­бата на „Краля на валса” традиционно се изпъл­нява във всички големи оперни и оперетни театри.

За зрителите ще има шам­пан­ско и много изненади.

Прилепът” на Щраус е класическа тан­цувална оперета, в която темите за любовта и съп­ружес­ката вяр­ност са раз­к­рити на фона на прек­рас­ните мелодии на валса, пол­ката и кад­рила. Мелод­раматич­ният и комедиен стил, съчетан с красивата музика на Щраус, която се лее като шам­пан­ско, пищ­ните кос­тюми и декори на пос­танов­ката съз­дават усещането за праз­нич­ност и лекота.

Режисьор на „Прилепът” е Марияна Арсенова, диригент-постановчик – Юли Дамянов, хореог­раф – Йоана Стоянова. Ще гледаме звез­дите на Музикал­ния театър: Владимир Груд­ков, Христо Сарафов, Денко Проданов, Стефан Пет­ков, Тодор Вел­ков, Алек­сан­дър Василев, Емил Мит­рополит­ски, Лъчезар Лазаров. Хор, балет и оркес­тър на Музикал­ния театър с диригент Юли Дамянов В ролята на Розалинда блести гост-звездата Илина Михай­лова, която учас­тва в пос­лед­ните кон­церти от прощал­ното турне на Хосе Карерас.

Сред новите солисти на театъра са младите Исидора Молес – прек­расна като Адела –както и младият актьор Георги Маноел Димит­ров в ролята на Фрош. Гледаме също и дебюта на Доб­ромир Момеков като Фалке.

България

Икономика

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...