Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт11082020

Брой 152, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6627 BGN1 GBP = 2.16941 BGN1 CHF = 1.81263 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) ИЗЛОЖБА

ИЗЛОЖБА

ИЗЛОЖБА

ОБЕК­ТИВНО

Вален­тин Ангелов и Петко Арнаудов

10 декем­ври 20198 януари 2020

Обек­тивно“ е озаг­лавена излож­бата от живопис, обекти и рисунки на поз­натия твор­чески тан­дем Вален­тин Ангелов и Петко Арнаудов, които галерия „Ракурси“ събира за десети път.

В излож­бата худож­ниците пресъз­дават пред­мети от тех­ните ателиета, събирани с години и свър­зани със спомени и роман­тични преживявания. Те ни въвеж­дат в тех­ния фан­тас­тичен, леко нос­тал­гичен и пропит с тънко чув­с­тво за хумор свят. Пред­мети и натюр­морти сякаш оживяват и се прев­ръщат във важни обекти на случки и приказни истории. Като добри раз­каз­вачи двамата автори успяват да ни убедят в истин­ността на тех­ните истории и ние с радост поемаме на далечно плаване с една стара ютия, скитаме се по пусти плажове, събираме плоски камъчета, гмур­каме се в крис­тални води. Потапяме се в един топъл и уютен оазис, защото наб­лижава Коледа.

Вален­тин Ангелов е завър­шил специал­ност “Графика“ в Национал­ната художес­т­вена академия. Има над трий­сети пет самос­тоятелни изложби — в Кьолн, Будапеща, Мос­ква, Виена, Прага, Истан­бул, София. Носител е на Първа наг­рада от Биеналето на рисун­ката в Ел Ферол, Испания.

Скул­п­торът Петко Арнаудов също е въз­питаник на Национал­ната художес­т­вена академия, специал­ност “Скул­п­тура“ при проф. Величко Минеков и проф. Георги Чапкънов-Чапа. Има над 25 изложби у нас и в чуж­бина.

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

130 кооперативни следи в българската история

130 кооперативни следи в бъл­гар­с­ката история

Уважаеми читатели, днес в руб­риката „130 кооперативни следи в бъл­гар­с­ката история“ ще Ви запоз­наем с измененията в кооператив­ния закон от 19

Прочети още:

Loading...