Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря23092020

Брой 182, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65931 BGN1 GBP = 2.135 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Сатирата с постановка по кинохита “Телевизионна мрежа“

Сатирата с постановка по кинохита “Телевизионна мрежа“

Сатирата с постановка по кинохита “Телевизионна мрежа“

Кинохитът се е превър­нал в докумен­тална реал­ност. Кой печели от общес­т­вения гняв и водят ли тех­нологиите до рав­нодушие? Отговори на тези въп­роси търси новата пос­тановка на Сатирич­ния театър – “Телевизионна мрежа“, адап­тация по едноимен­ния филм, носител на 4 “Оскара“ и отдавна превър­нал се в класика.

Годината е 1976. На големия екран се появява “Телевизионна мрежа“ — историята на водещ, приз­нал в ефир, че всички новини се правят с цел висок рей­тинг и печалба. 

Годината е 2019. Сюжетът — все така актуален. Мяс­тото на срещата между кино и сцена — Сатирич­ният театър. Спек­такълът може да гледате на 15 и 16 фев­руари от 19.30 ч.

“Обсеб­ването от тех­нологиите, това е манипулацията на зрителите, това е всякаква друга форма обсеб­ване на лич­ността и най-важното — когато героите и зрителите имат нужда да изразят своя гняв, те стават много лесна жер­тва на този гняв и се прев­ръщат във висок рей­тинг и печалба“, споделя режисьорът Анд­рей Аврамов.

Замис­лен като фарс преди повече от 40 години, днес “Телевизионна мрежа“ се е превър­нал в докумен­тална реал­ност. Един от отговорите, които екипът в Сатирата търси, е дали човека може да оцелее в дигитал­ния век.

В каква реал­ност живеем днес и изгубили ли сме душев­ността си — ще раз­кажат Малин Кръс­тев, Калин Сър­менов, Стефания Кочева, Явор Борисов, Сил­вия Лул­чева и други.

България

Икономика

И българската следа в световния банков скандал FinCEN

И бъл­гар­с­ката следа в светов­ния бан­ков скан­дал FinCEN

Три са бъл­гар­с­ките банки, които фигурират в изтек­лите док­лади на американ­с­ките служби за борба с финан­совите прес­тъп­ления. „Инвес­т­банк“, „Пи…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Паро Никодимов: Това е играта на ЦСКА!

Паро Никодимов: Това е играта на ЦСКА!

Леген­дата на ЦСКА - Аспарух Никодимов сподели своето мнение за момен­т­ната форма на “чер­вените“. Според него “чер­вените“ са зас­лужавали да по…

Прочети още:

Loading...

Свят

Ресторанти, барове и кръчми в Англия затварят по-рано

Рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия зат­варят по-рано

Ердоган очаква Турция да разработи своя ваксина срещу коронавируса.

Всички рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия ще зат­варят вече по-рано, в р…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...