Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря23092020

Брой 182, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65931 BGN1 GBP = 2.135 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Музикално пиршество с Юлиан Рахлин и Сара МакЕлрави в зала “България“

Музикално пиршество с Юлиан Рахлин и Сара МакЕлрави в зала “България“

Музикално пиршество с Юлиан Рахлин и Сара МакЕлрави в зала “България“

След като покори пуб­ликата в София и Варна през миналата година, Юлиан Рах­лин се зав­ръща в Бъл­гария с прог­рама от класически шедьоври. На 20 фев­руари в зала “Бъл­гария“ изумител­ният цигулар ще пред­с­тави таланта си и като диригент.

Прог­рамата на кон­церта включва Увер­тюрата “Егмонт“ и Сим­фония номер 6 “Пас­торална“ от Бетовен и Сим­фония кон­чер­танте за цигулка, виола и оркес­тър от Моцарт. На сцената Рах­лин ще си пар­т­нира със Софийс­ката фил­хар­мония и очаровател­ната виолис­тка Сара МакЕл­рави.

Рах­лин е един от най-вълнуващите и уважавани музиканти на нашето време. Популярен с енер­гич­ния си стил и динамични и въл­нуващи интер­п­ретации, с ярко присъс­т­вие на меж­дународ­ната сцена.

Сред акцен­тите за този сезон са кон­цер­тите с Фил­хар­монията в Лос Анджелис и Зубин Мета, Сим­фонич­ните оркес­три на Дет­ройт и Юрай Вал­куха, Виен­с­кия сим­фоничен оркес­тър и Владимир Федосеев, Мариин­с­кия оркес­тър и Валерий Гер­гиев. Името му е на афишите на сим­фонич­ните оркес­три в Чикаго, и Бир­мин­гам, Рус­кият национален оркес­тър, Вар­шав­с­ката фил­хар­мония, Ливър­пул­с­ката фил­хар­мония, Праж­ката фил­хар­мония.

Рах­лин свири с Лорин Маазел, Рикардо Мути, Владимир Ашкенази, Вол­ф­ганг Савалиш, Бер­нард Хай­тинк, Марис Янсонс, Джеймс Ливайн, Невил Маринър, Йехуди Менухин, Роджър Норин­г­тън, Кшищоф Пен­дерецки, Андре Превен, Мстис­лав Рос­т­ропович.

Във Виена учи цигулка при Борис Куш­нир и Пин­кас Цукер­ман. След като печели наг­радата “Млад музикант на годината“ на кон­курса “Евровизия“ през 1988 г., той става най-младият солист, който е свирил с Виен­с­ката фил­хар­мония, под пал­ката на Рикардо Мути.

България

Икономика

И българската следа в световния банков скандал FinCEN

И бъл­гар­с­ката следа в светов­ния бан­ков скан­дал FinCEN

Три са бъл­гар­с­ките банки, които фигурират в изтек­лите док­лади на американ­с­ките служби за борба с финан­совите прес­тъп­ления. „Инвес­т­банк“, „Пи…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Паро Никодимов: Това е играта на ЦСКА!

Паро Никодимов: Това е играта на ЦСКА!

Леген­дата на ЦСКА - Аспарух Никодимов сподели своето мнение за момен­т­ната форма на “чер­вените“. Според него “чер­вените“ са зас­лужавали да по…

Прочети още:

Loading...

Свят

Ресторанти, барове и кръчми в Англия затварят по-рано

Рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия зат­варят по-рано

Ердоган очаква Турция да разработи своя ваксина срещу коронавируса.

Всички рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия ще зат­варят вече по-рано, в р…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...