Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21092020

Брой 180, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6579 BGN1 GBP = 2.13682 BGN1 CHF = 1.82073 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „Всички страхотни неща“ ще ни представи Бойко Кръстанов

„Всички страхотни неща“ ще ни представи Бойко Кръстанов

„Всички страхотни неща“ ще ни представи Бойко Кръстанов

Народен театър „Иван Вазов“ ще зарадва зрителите с втора лятна премиера. Събитието днес и на 4 юли от 21.30 ч на Сцена „Зад театъра“ е монос­пек­такълът на Бойко Кръс­танов, режисиран от Владимир Пенев, „Всички страхотни неща“, по изк­лючител­ния текст на британ­с­кия драматург Дън­кан Мак­милан.

Освен това, монос­пек­такълът ще се играе и на 5, 28 и 29 юли, както и на 29 и 30 август, отново на отк­ритата сцена в двора на театъра.

Дън­кан Мак­милан умее да „над­нича“ надъл­боко в бол­ката, за да й се противопос­тави. Монод­рамата „Всички страхотни неща“, вече много популярна на светов­ните сцени и в телевизион­ната си адап­тация по HBO през 2016-а, свидетел­с­тва за това.

Глав­ният герой, Раз­каз­вачът, в който на сцената на Народ­ния театър се превъп­лъщава прек­рас­ния, популярен и обичан Кръс­танов, търси себе си през раз­лични опорни точки – скъпите си същес­тва и под­к­репящите хора, трав­матич­ните преживявания от дет­с­т­вото и младостта Естес­т­вено като във всяка добра драматур­гия, появата на любовта ще озари и продължи списъка на „страхот­ните неща“, които ни дър­жат изп­равени, очер­тават пътя ни с криволиците и отк­лоненията, с провалите и победите. Специално учас­тие в драматур­гич­ния текст е отредено на музиката, на пес­ните като феномен, който въл­нуващо събира хората, носи им утеха и лекува бол­ката им.

България

Икономика

Световната банка: Намалява качеството на образованието в България

Светов­ната банка: Намалява качес­т­вото на образованието в Бъл­гария

Албания, Азер­байджан и Русия са сред пър­вите 10 дър­жави, пос­тиг­нали глобален нап­редък в областта на здравеопаз­ването и образованието В Бълга…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Голямата ерусалимска синагога остава затворена за еврейската Нова година

Голямата ерусалим­ска синагога остава зат­ворена за еврейс­ката Нова година

Голямата синагога в Ерусалим ще остане зат­ворена за вяр­ващите на еврейс­ката Нова година за пръв път в историята си, поради наложените във вр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...