Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб15082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.16418 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало Начална COVID-19 постави икономиката на командно дишане

COVID-19 постави икономиката на командно дишане

12% от бизнеса вече е преустановил работа заради коронавируса, стотици хиляди остават на улицата. Къде е държавата, питат синдикатите!

Дър­жавата обаче е заб­равила за трите основни индус­т­риални сек­тора – добивна промиш­леност, преработ­ваща промиш­леност и произ­вод­с­тво и раз­п­ределение на елек­т­рическа и топ­линна енер­гия и на газооб­разни горива, където работят над 540 000 души. Това алар­мираха вчера син­дикатите. До края на сед­мицата 50% от работещите в туризма отиват на улицата, обявиха от бранша. Според екс­перти сред­с­т­вата в раз­мер на 4,5 млрд. лв. от страна на дър­жавата ще стиг­нат само до 1012% от фир­мите. „Арсенал“ АД — Казан­лък освобож­дава от работа 2000 души. Поне 86 000 работ­ници само в София ще пос­т­радат от извън­ред­ното положение. 5650 работ­ници на япон­с­ката фирма „Язаки“ също са на улицата, след като тя спря заводите си в Димит­ров­г­рад, Сливен и Ямбол. Според анкета на Бъл­гар­с­ката търговско-промишлена палата 12% от биз­неса е преус­тановил работа, 19% от служителите не работят, а други 18% са в неп­латен отпуск вслед­с­т­вие на ограниченията заради коронавируса.

България

Икономика

Култура

Спорт

Херо гони рекорд в бъл­гар­с­кия фут­бол

В двубоя срещу един от бив­шите си клубове — Лев­ски, нас­тав­никът на Берое Димитър Димитров-Херо стана вторият старши треньор в историята на б…

Прочети още:

Loading...

Свят

Демонстрациите в Беларус не стихват пети пореден ден

Демон­с­т­рациите в Беларус не стих­ват пети пореден ден

7000 души са задържани от неделя 0 “Комерсант“: Страната се раздели на арестуващи и арестувани

Демон­с­т­рациите в Беларус продъл­жават вече …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...