Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб19092020

Брой 179, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6579 BGN1 GBP = 2.13682 BGN1 CHF = 1.82073 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Със “златен гейм“ Марица (Пд) отстрани силния руски тим Енисей (Красноярск)

Със “златен гейм“ Марица (Пд) отстрани силния руски тим Енисей (Красноярск)

Със “златен гейм“ Марица (Пд) отстрани силния руски тим Енисей (Красноярск)

За първи път български отбор влезе в групите на Шампионската волейболна лига

Волей­болис­т­ките на Марица успяха да нап­равят пробив във втория си сезон в Шам­пион­с­ката лига. Плов­див­с­кият тим продъл­жава нап­ред в най-престижния европейски тур­нир, като ще играе в груповата фаза на над­п­реварата. Род­ните волей­болис­тки, водени от Иван Пет­ков победиха като гост Енисей (Крас­ноярск) с 3:2 (20:25, 19:25, 25:22, 27:25, 15:12) и златен гейм, завър­шил 15:11, в мача-реванш в трети кръг. Въп­реки загубата в Плов­див с 3:2 гейма, Марица стана пър­вият ни жен­ски отбор, който стига до тази фаза на Шам­пион­с­ката лига.

Преди срещата стана ясно, че капитан­ката на Марица Радос­вета Тенева трябва да остане извън мача заради кон­тузия. Под­к­репен от над 2500 зрители по трибуните, Енисей започна много силно двубоя и поведе с 2:0 гейма.

С влизането на раз­п­ределител­ката Крис­тина Чеш­ляр в игра към края на втората част се усети леко подоб­рение в играта на Марица. На терена вече бяха и Десис­лава Николова и Мария Дан­чева. Подоб­рението в полето на Марица вече бе чув­с­т­вително и бъл­гар­с­кият отбор успя да поведе с голяма раз­лика.

Треньорът на тима Иван Пет­ков продължи да търси оптимал­ната пос­т­ройка на шес­тор­ката и в чет­вър­тия гейм. С Лора Китипова отново на терена, Марица на два пъти дръпна нап­ред в резул­тата.

В тайб­река бъл­гар­ките вече кон­т­ролираха положението на терена. Раз­ликата дойде от по-успешната игра на плов­див­с­ката блокада, а Кремена Каменова с мощна атака зат­вори гейма и мача при 15:12.

Отбор­ната игра бе в основата на успеха и в злат­ния гейм. Момичетата на Иван Пет­ков се раз­дадоха док­рай, докато домакините сякаш блокираха на терена. Плов­див­чанки стиг­наха до 14:9, а Таня Пет­кова заби за побед­ното 15:11.

Топ­реализатор стана Нася Димит­рова с общо 21 точки, шест от които от блокада. Кремена Каменова добави 20.

Треньорът на Марица Иван Пет­ков бе изк­лючително щас­т­лив след драматич­ния успех. „Още преди началото на двубоите с Енисей казах, че всичко ще се реши в Русия. По какъв начин успяхме да спечелим сега не мога да кажа. Не сме правили кой знае какви промени след пър­вия мач. Просто разуз­нахме много добре Енисей. Аз не раз­делям въз­питанич­ките си на резерви и титуляри, така че всички имат своя принос за край­ния успех”, заяви Пет­ков минути след края на срещата.

България

Икономика

Световната банка: Намалява качеството на образованието в България

Светов­ната банка: Намалява качес­т­вото на образованието в Бъл­гария

Албания, Азер­байджан и Русия са сред пър­вите 10 дър­жави, пос­тиг­нали глобален нап­редък в областта на здравеопаз­ването и образованието В Бълга…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Голямата ерусалимска синагога остава затворена за еврейската Нова година

Голямата ерусалим­ска синагога остава зат­ворена за еврейс­ката Нова година

Голямата синагога в Ерусалим ще остане зат­ворена за вяр­ващите на еврейс­ката Нова година за пръв път в историята си, поради наложените във вр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...