Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря05082020

Брой 147, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66241 BGN1 GBP = 2.16509 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Обвинил България в расизъм скача на бой

Обвинил България в расизъм скача на бой

Обвинил България в расизъм скача на бой

Скан­дал раз­търси анг­лийс­кия национален отбор по време на трениров­каjd на базата „Сейнт Джор­джис Парк“. Рахийм Стър­линг, който преди месец беше един от оплакалите се от расизъм на мача срещу Бъл­гария, е опитал за хване за гушата Джо Гомес, пише „Дейли Мейл“. Нападателят на Ман­чесър Сити и играчът на Ливър­пул са продъл­жили свадата си, която започна по време на дер­бито между двата отбора в неделя. Както е извес­тно, „чер­вените“ спечелиха с 3:1.

Останалите анг­лийски национали бързо са реагирали и са раз­тър­вали двамата си съот­бор­ници. Проведена е спешна среща на селек­ционера Гарет Саут­гейт и част от управата на Анг­лийс­ката фут­болна асоциация. От цен­т­ралата са искали Стър­линг да бъде отс­т­ранен от тима за пред­с­тоящите европейски квалификации с Черна гора (14 ноем­ври) и Косово (17 ноем­ври). Саут­гейт обаче е над­делял с решението да не поз­воли на 24-годишния нападател да играе срещу Черна гора, но ще го изпол­зва в срещата с Косово.

Впос­лед­с­т­вие Рахийм Стър­линг се е извинил на Гомес и на останалата част от национал­ния отбор. Играчът на Ливър­пул е приел извинението. Фут­болис­тът на Ман­чес­тър Сити пуб­ликува на профила си в „Инс­таг­рам“ своята гледна точка за историята. „Част сме от спорт, където емоциите са много големи. Аз съм дос­татъчно разумен, за да приз­ная, че при мен емоциите взеха връх. Двамата с Джо поговорихме и се раз­б­рахме спокойно“, написа Рахийм Стър­линг.

Другите фут­болисти на Ливър­пул са останали изненадани от избух­ването на нападателя на „граж­даните“, тъй като Стър­линг и Гомес са се били помирили още след мача на „Анфилд“. Пред­полага се, че поводът за новото избух­ване на играча на Ман­чес­тър Сити е осмиването му в социал­ните мрежи след скан­дала на дер­бито в неделя.

България

Икономика

Култура

Свят

В Беларус започнаха 5-дневни избори за бъдещ президент

В Беларус започ­наха 5-дневни избори за бъдещ президент

В Беларус започна пред­с­рочно гласуване на президен­т­с­ките избори в общо 5767 сек­ции, включително 44 извън страната, предаде ТАСС.

Освен сегашн…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...