Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб26092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Тодор Неделев прати Ботев (Пд) на 1/4-финал за Купата на България

Тодор Неделев прати Ботев (Пд) на 1/4-финал за Купата на България

Тодор Неделев прати Ботев (Пд) на 1/4-финал за Купата на България

Втородивизионният ЦСКА 1948 хвърли бомба, след като елиминира Берое насред Стара Загора

Отборът на Ботев (Пд) се класира за 1/4-финалите на тур­нира за Купата на Бъл­гария, след като отс­т­рани Славия. „Канар­четата” над­деляха над столич­ния си съпер­ник с 2:1 под снега в Овча купел. И двата гола за победителите вкара Тодор Неделев, докато точен за домакините бе резер­вата Калоян Кръс­тев. Пър­вото полув­реме определено бе за гос­тите от Плов­див, които успяха да рез­лизират два безот­ветни гола, съот­ветно в 3-ата и 27-ата минути.

Въз­питаниците на Златомир Загор­чич отговориха подобаващо през втората част и успяха да намалят, но не и да доведат мача до продъл­жения.

Втородивизион­ният ЦСКА 1948 под­несе голямата изненада в осминафиналите, отс­т­ранявайки елит­ния Берое след победа с 4:3 в Стара Загора. „Чер­вените” поведоха чрез Васил Шопов още в шес­тата минута. Вед­нага след това Педро Еуженио изравни. Пос­лед­ваха два гола за ЦСКА 1948 на Денис­лав Алек­сан­д­ров. В добавеното време на пър­вата част Ерол Алкан намали — 3:2 за гос­тите. В 60-ата минута Шопов се раз­писа за 4:2. Ибрахима Конте върна едно попадение за заралии, но въп­реки раз­бър­к­ванията до края домакините така и не успяха да израв­нят.

Нас­тав­никът на Берое Димитър Димит­ров — Херо беше крайно разочарован от изненад­ващото отпадане от Купата на Бъл­гария. “Причината за загубата? Основно в нашите грешки. Безоб­разно и обидно поведение в защита. Не мога да си го обясня. Имаше и нюанси в съдийс­т­вото, тъй като според мен имаше чиста дузпа за нас срещу Тоуба. Все пак ние сме виновни, смешно при 4 гола допус­нати гола на наш терен срещу отбор от Втора лига да се оправ­даваме със съдията. През зимата ще реагирам. Няма никакво под­ценяване. Става въп­рос за ниво и класа на отделни играчи, които нямат необ­ходимите качес­тва за Берое. Мар­тин Кам­буров беше изморен. Той е на 40 години и е трудно да въз­с­танови за два дни. Лично той ме помоли да не почне, но е на раз­положение да влезе, ако се наложи, както и стана. Чуж­ден­ците, които са тук, са пер­манен­тно кон­тузени. Нямам пред­с­тава какво им е. Наложи се Вик­тор Генев да влиза нападател в края на мача. Той е цен­т­рален защит­ник, а го пус­нахме да играе цен­тър нападател”, комен­тира Херо.

Шам­пионът Лудогорец спечели с класичес­кото 3:0 гос­туването си на Сеп­тем­ври (София) и очак­вано се класира на 1/4-финалите за Купата на Бъл­гария. Точни за успеха в София бяха Коз­мин Моци, Якуб Швиер­чок и Мавис Чибота.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...