Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед09082020

Брой 149, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65147 BGN1 GBP = 2.17235 BGN1 CHF = 1.81785 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Борислав Кьосев също се гласи за поста на Данчо Лазаров

Борислав Кьосев също се гласи за поста на Данчо Лазаров

Борислав Кьосев също се гласи за поста на Данчо Лазаров

Обаждат ми се хора, за да ме молят да се кандидатирам за президент на федерацията, разкри волейболната легенда

Дъл­гогодиш­ният член на Управител­ния съвет на Бъл­гар­ска федерация волей­бол (БФБ) — Борис­лав Кьосев, заяви, че обмисля да подаде кан­дидатурата си за президент на цен­т­ралата. За подобен ход алар­мира друг кан­дидат за шеф на този спорт у нас — Любомир Ганев, който беше издиг­нат от опозицията на нас­тоящото управ­ление. Преди дни в студиото на “Тази сут­рин“ по Би Ти Ви Ганев беше категоричен, че досегаш­ният президент Данчо Лазаров няма да поиска нов ман­дат, а ще се оттегли в полза на някои от приб­лижените му.

“Аз съм Боре Кьосев – не съм Данчо Лазаров, не съм Любо Ганев. Ако трябва и сметна, че е хубаво за общес­т­веността, е нор­мално да си подам кан­дидатурата за президент на федерацията, като Любо Ганев. Какво да ми пречи? Занимавам се с биз­нес, нямам проб­лем с хората. Ако преценя, имам сили и хората“, каза пред Би Ти Ви Кьосев.

Волей­бол­ната легенда също е на мнение, че Лазаров няма да продължи да ръководи БФВ и ще бъде заменен след свик­ване на Кон­г­рес през януари 2020 година. “Говорил съм с Данчо Лазаров. Каза, че се е изчер­пал, няма да тръгне да нав­реди на волей­бола. Въп­росът е как ще се случи това. Мисля, че в близко бъдеще трябва да се сед­нат на едни преговори с гос­подин Лазаров, защото аз, и да се кан­дидатирам за президент заедно с Любо Ганев, това е чисто демок­ратично. На мен ми се обаж­дат хора и ми каз­ват: “Гос­подин Кьосев, моля ви, кан­дидатирайте се, защото смятаме, че вие сте една обединителна фигура, която може да обедини и опозицията и сегаш­ното ръковод­с­тво“, раз­кри членът на Управител­ния съвет на федерацията .

Кьосев комен­тира и със­тоянието на бъл­гар­с­кия волей­бол и мъж­кия национален отбор, който през 2019 година записа най-лошото си пред­с­тавяне на европейско пър­вен­с­тво от 14 години насам. “Няма материал. Който и да дойде в момента, няма материал. Ние сме малко хора в Бъл­гария, шепа хора сме, ние не можем да съберем играчи за национал­ния отбор. Да, ще минем през един момент, в който няма да има класирания, но ние сме все пак в светов­ния волей­бол. Да, такива като нас няма да се родят, а такива като предиш­ното поколение – все още няма“, заяви Борис­лав Кьосев.

Икономика

БАБХ проверява сиренето и кашкавала в търговските вериги

БАБХ проверява сиренето и каш­кавала в тър­гов­с­ките вериги

Има свръх производство на сурово мляко в Европа, което ще наложи прилагането на регулации

Бъл­гар­с­ката аген­ция по безопас­ност на храните, Коми…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Япония почете с минута мълчание жертвите в Хирошима преди 75 г.

Япония почете с минута мъл­чание жер­т­вите в Хирошима преди 75 г.

Атомната бомба на САЩ унищожава тогава 140 000 души

Япония почете на 6 август с минута мъл­чание паметта на жер­т­вите от американ­с­ката атомна б…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...