Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт11082020

Брой 152, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6627 BGN1 GBP = 2.16941 BGN1 CHF = 1.81263 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Радо Янков отстрани световния шампион

Радо Янков отстрани световния шампион

Радо Янков отстрани световния шампион

Радос­лав Янков записа отличен резул­тат във второто със­тезание за сезона в сноуборда. Бъл­гаринът завърши чет­върти в паралел­ния гиган­ски слалом в Бан­ное (Русия), като по пътя към полуфиналите победи нас­тоящия световен шам­пион в двете дис­цип­лини Дмитри Логинов (Русия) и авс­т­риецът Алек­сан­дер Пайер.

Янков даде 14-о време в пресяв­ките и дос­тигна до елиминациите. В тях негов съпер­ник бе светов­ният шам­пион и в двете дис­цип­лини Дмитри Логинов, който бе победен. На чет­вър­т­финала съпер­ник на Янков бе авс­т­риецът Алек­сан­дер Пайер, който също имаше предим­с­т­вото да избира трасе. В началото Пайер взе пред­нина, но с феноменално смело каране в дол­ната половина на трасето Янков навакса и нак­рая победи авс­т­риеца с 13 стотни.

На полуфиналите Янков се изп­рави срещу Мирко Феличети. Двамата вър­вяха наравно през цялото време, но в крайна сметка италианецът победи с 19 стотни. В бит­ката за трето място Янков нап­рави две грешки и бе изп­реварен от опит­ния авс­т­риец Бенямин Карл.

България

Икономика

Култура

Започнаха дни на руската култура в Бургас

Започ­наха дни на рус­ката кул­тура в Бур­гас

С изложба се отк­риха Дните на рус­ката кул­тура от 10 август в Бур­гас. Излож­бата ще обедини три теми — “Блокадата на Ленин­г­рад“, “Жен­с­кото лиц…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

130 кооперативни следи в българската история

130 кооперативни следи в бъл­гар­с­ката история

Уважаеми читатели, днес в руб­риката „130 кооперативни следи в бъл­гар­с­ката история“ ще Ви запоз­наем с измененията в кооператив­ния закон от 19

Прочети още:

Loading...