Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря23092020

Брой 182, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65931 BGN1 GBP = 2.135 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Американец се пуска за България на Мондиал

Американец се пуска за България на Мондиал

Шам­пионът на Бъл­гария Лари Луполоувър придоби правото да учас­тва на светов­ното пър­вен­с­тво по фигурно пър­заляне в Мон­реал (Канада), което ще се проведе от 16 до 22 март. Луполоувър спечели злат­ния медал при мъжете на меж­дународ­ния тур­нир по фигурно пър­заляне в Отопени (Румъния) със сбор от 202.98 точки, с което придоби право на учас­тие на Мон­диала при мъжете.

Лари Луполоувър е американ­ски граж­данин и тренира при глав­ния треньор на кънки клуб “Албена Денкова/Максим Стависки“ Анд­рей Лутай от една година. Със­тезава се от името на Бъл­гария с раз­решение на Меж­дународ­ната федерация по кънки. Така в Мон­реал Бъл­гария ще бъде пред­с­тавена от Алек­сан­дра Фей­гин при жените и Лари Луполоувър при мъжете. В пос­лед­ните 10 години Бъл­гария нямаше пред­с­тавител на световно пър­вен­с­тво при мъжете.

За пос­ледно на шам­пионат на планетата учас­тва Георги Кен­чадзе — в Торино (Италия) през 2010 година. Тогава той се нареди на 40-о място от 46 учас­т­ници в крат­ната прог­рама и отпадна от над­п­реварата, тъй като според рег­ламента за вол­ната се класират само пър­вите 24 фигуристи.

Лари Луполоувър, Алек­сан­дра Фей­гин и тан­цовата двойка Мина Здрав­кова и Крис­тофър Дей­вис ще учас­т­ват на шам­пионата на Европа по фигурно пър­заляне, който започва днес в Грац (Авс­т­рия).

България

Икономика

И българската следа в световния банков скандал FinCEN

И бъл­гар­с­ката следа в светов­ния бан­ков скан­дал FinCEN

Три са бъл­гар­с­ките банки, които фигурират в изтек­лите док­лади на американ­с­ките служби за борба с финан­совите прес­тъп­ления. „Инвес­т­банк“, „Пи…

Прочети още:

Loading...

Култура

„Истории с Ламбо” зак­рива „Сцена на кръс­топът”

В Плов­див със спек­такъла Сцена на кръс­топът” ще бъде зак­рит теат­рал­ният фес­тивал „Сцена на кръстопът”.Това е 24-ото издание на форума, чийто…

Прочети още:

Loading...

Свят

Ресторанти, барове и кръчми в Англия затварят по-рано

Рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия зат­варят по-рано

Ердоган очаква Турция да разработи своя ваксина срещу коронавируса.

Всички рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия ще зат­варят вече по-рано, в р…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...