Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря23092020

Брой 182, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65931 BGN1 GBP = 2.135 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) РБ (Лайпциг) пропусна да се изкачи на второ място

РБ (Лайпциг) пропусна да се изкачи на второ място

РБ (Лайпциг) пропусна да се изкачи на второ място

Тимът на РБ (Лайп­циг) не успя да измести Борусия (Дор­т­мунд) от второто място, след като стигна само до 2:2 при домакин­с­т­вото си на Херта (Бер­лин) в мач от меж­дин­ния 28-и кръг на Бун­дес­лигата. Чет­вър­т­финалис­тът в Шам­пион­с­ката лига се нуж­даеше от успех и не беше далеч от него, след като до 82-ата минута водеше с 2:1 и то с човек по-малко. Гол на Кшищоф Пьон­тек от дузпа обаче донесе точ­ката за гос­туващия отбор.

Марко Груич изведе Херта нап­ред в 9-ата минута, но в 24-ата Лукас Клос­тер­ман изравни. След малко повече от час игра защит­никът на домакините Мар­сел Хал­с­тен­берг получи чер­вен кар­тон, но независимо от това пет минути по-късно Пат­рик Шик вкара за 2:1 след грешка на вратаря Руне Ярс­тайн. Все пак столичани не се дадоха и в 82-ата офор­миха край­ното 2:2.

За трети пореден път след под­новяването на пър­вен­с­т­вото тимът на Шалке 04 загуби, което най-вероятно ще доведе до раз­дяла с треньора Дей­вид Ваг­нер. Този път отборът от Гел­зен­кир­хен отс­тъпи с 1:2 при визитата си на зас­т­рашения от изпадение Фор­туна (Дюсел­дорф) в мач от 28-ия кръг. За Шалке това е пето поражение от пос­лед­ните шест двубоя в Бун­дес­лигата, с което евен­туал­ното класиране за Лига Европа се прев­ръща в много трудна задача, защото шес­тият Вол­ф­с­бург вече е с 5 точки пред­нина.

Фор­туна пък нап­рави голяма крачка към оцеляването си. Тимът продъл­жава да е на плейоф­ната позиция, но е само на точка от Майнц 05. Назад остават Вер­дер (Бремен) и Падер­борн 07, чиято задача е най-тежка.

Други резул­тати от кръга: Хофен­хайм – Кьолн 3:1, Ауг­с­бург – Падер­борн 0:0 и Унион (Бер­лин) — Майнц 1:1.

България

Икономика

И българската следа в световния банков скандал FinCEN

И бъл­гар­с­ката следа в светов­ния бан­ков скан­дал FinCEN

Три са бъл­гар­с­ките банки, които фигурират в изтек­лите док­лади на американ­с­ките служби за борба с финан­совите прес­тъп­ления. „Инвес­т­банк“, „Пи…

Прочети още:

Loading...

Култура

„Истории с Ламбо” зак­рива „Сцена на кръс­топът”

В Плов­див със спек­такъла Сцена на кръс­топът” ще бъде зак­рит теат­рал­ният фес­тивал „Сцена на кръстопът”.Това е 24-ото издание на форума, чийто…

Прочети още:

Loading...

Свят

Ресторанти, барове и кръчми в Англия затварят по-рано

Рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия зат­варят по-рано

Ердоган очаква Турция да разработи своя ваксина срещу коронавируса.

Всички рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия ще зат­варят вече по-рано, в р…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...