Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет13082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66157 BGN1 GBP = 2.16174 BGN1 CHF = 1.81853 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Ботев (Пд) стигна до бараж за Лига Европа

Ботев (Пд) стигна до бараж за Лига Европа

Ботев (Пд) стигна до бараж за Лига Европа

Антонио Вутов донесе победата за “канарчетата“ срещу Черно море, които играха с голяма част от юноши

Ботев (Пд) победи минимално с 1:0 при гос­туването си на Черно море и се класира на бараж за Лига Европа. Антонио Вутов (54) вкара много красив победен гол за “канар­четата“ на стадион “Тича“ във вапна, а двубоят бе финал за сед­мото място в край­ното класиране на efbet Лига, което дава право на учас­тие в мач срещу третия в пър­вата шес­тица за определяне на пос­лед­ния бъл­гар­ски учас­т­ник в евротур­нирите.

И двата отбора не бяха водени от своите нас­тав­ници. Илиан Илиев е болен, а Ферарио Спасов е наказан и няма да седи на резер­в­ната скамейка. Домакините играха с доста юноши, след като заради заразата от коронавирус не могат да изпол­з­ват повечето от титулярите си. Положението в Черно море стана още по-тежко, след като Исмаил Иса и Хан­такиас също дадоха положителни проби.

След почив­ката по-опитните фут­болисти на “канар­четата“ успяха да поведат с гол на Антонио Вутов, който в 54-ата минута шутира с всичка сила от ъгъла на наказател­ното поле и не остави никакви шан­сове на Мит­рович. “Моряците“ можеха да израв­нят в 79-ата минута, когато Денис­лав Ангелов изведе Курьор, който преодоля вратаря Геор­гиев, но Филипов изби топ­ката на гол­линията. Секудни след това Янко Геор­гиев спаси удар на Курьор от непос­ред­с­т­вена близост.

Героят за Ботев (Пд) Антонио Вутов призна след срещата, че младите мом­чета на „моряците“ са играли добре в отсъс­т­вието на много титуляри заради положителни проби за COVID-19. “Получи се един тежък мач. Видяхте младите мом­чета на Черно море се бяха приб­рали. Трудно успяхме да победим, но за наше щас­тие успяхме. Винаги има какво да се подоб­рявам. Щас­т­лив към, че с моите голове продъл­жаваме да побеж­даваме. Пър­вите месеци имах проб­леми с кон­тузии. Сега с течение на времето сме 12, 13 професионалисти, другите мом­чета са юноши. Влизаме във форма“, сподели Вутов.

“Нашето ръковод­с­тво е взело всички мерки, но всичко може да се случи. Искам да адмирирам отбора на Черно море, защото с тези млади мом­чета играха и се пред­с­тавиха добре в мача. Нямам пред­почитания за след­ващия съпер­ник. Важ­ното е да се въз­с­тановим. Който и да е, трябва да се справим. Всички отбори след Лудогорец сме от една черга“, завърши Вутов.

Икономика

Експерти: Слънчев бряг никога не е бил толкова празен

Екс­перти: Слън­чев бряг никога не е бил тол­кова празен

Повечето хотели в Слън­чев бряг ще зат­ворят до 10 сеп­тем­ври заради лип­сата на чар­търи и туристи, които пред­почитат сеп­тем­ври и октом­ври за по…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Loading...