Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет13082020

Брой 153, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66157 BGN1 GBP = 2.16174 BGN1 CHF = 1.81853 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Локомотив (Пд) изхвърли “сините“ от Европа

Локомотив (Пд) изхвърли “сините“ от Европа

Локомотив (Пд) изхвърли “сините“ от Европа

Мъката свърши, още не знаем дали клубът ще съществува, заяви старши треньорът на Левски Георги Тодоров

“Сините“, които вър­вят към фалит, няма да играят в Европа за първи път от сезон 2015/2016 година. Това стана факт, след като Лев­ски не успя да победят Локомотив (Плов­див) на стадион “Георги Аспарухов“ в мач от пос­лед­ния 31-и кръг на пър­вен­с­т­вото. Двубоят завърши 1:2 за гос­тите, а столичани останаха на чет­върто място в край­ното класиране. Насиру Мохамед даде аванс на домакините в 5-ата минута с дебют­ното си попадение за клуба, но невероятна грешка на вратаря Георги Геор­гиев матира столичани в 33-ата минута, когато Доминик Малонга изравни на празна врата. Фран­цузинът от кон­гоан­ски произ­ход нокаутира окон­чателно “сините“ в 75-ата минута. За първи път в своята история Лев­ски завърши пролет­ния дял от сезона без домакин­ски успех, като записа и най-дългата си подобна серия от 6 мача. Пос­лед­ната победа на “Герена“ е от декем­ври 2019 година срещу Витоша (Бис­т­рица).

Носителят на Купата на Бъл­гария пък се превърна в големия кош­мар на 26-кратните шам­пиони през тази кам­пания, тъй като първо ги изх­върли на полуфинала за Купата, а сега ги лиши от право на учас­тие в баража, даващ право на учас­тие в Лига Европа. Интерес­ното е, че за първи път от съз­даването на този фор­мат на шам­пионата, Лев­ски няма да играе бараж, тъй като беше абониран за третото място в пред­ните три сезона.

Тъж­ната гледка на стадион “Георги Аспарухов“, който беше празен, след като бе вър­ната заб­раната за пуб­лика на стадиона, не пред­вещаваше нищо добро за “сините“. Отборът бе с група от едва 14 човека, като на пей­ката бяха за първи път след дълго време вратарят Николай Михай­лов, както и младите Марин Пет­ков, Мар­тин Пет­ков и Кос­тадин Илиев. Гол­майс­торът Найджъл Робърта имал болки в гър­лото и отпадна за мача. Освен него аут за двубоя бяха Хол­майр Ейол­ф­сон, Станис­лав Иванов, Симеон Слав­чев, Деян Лозев и Здравко Димит­ров, а както е извес­тно тимът бе напус­нат от Милан Миятович, Кали Тиам, Живко Миланов, Дени Алар и Филипе Нашименто.

В същото време плов­див­чани не можеха да раз­читат на девет играчи, заразени с коронавирус. Капитанът Димитър Илиев, Бир­сент Карагерен, Илко Пир­гов, Мом­чил Цветанов, Пет­рович, Умар­баев, Анте Аралица, Мис­лимович и Клапан бяха аут за срещата.

Треньорът на Лев­ски Георги Тодоров логично беше в минорно нас­т­роение след загубата на “Герена“. “Това са ни въз­мож­нос­тите. Фут­болис­тите дадоха всичко по силите си. Може би стана добре, че тази мъка свърши. Дано започне да се гради нещо, което да е по-здраво. Тепърва ще има раз­говори. Виж­дате, че другите отбори правят селек­ция, а при нас не се чува нищо, защото първо трябва да оцелее клубът. Ако има нужда, ще продължа да помагам. Трудно някой ще се съг­ласи да дойде в тази обс­тановка. Няма какво да се заб­луж­даваме. Още не знаем дали клубът ще същес­т­вува“, заяви Тодоров.

“Може би Лудогорец са праз­нували много и затова не успяха да нап­равят рекорд и загубиха от Славия. Ние тряб­ваше да победим. Няма как Насиру Мохамед да издържи цял мач. Това, че съм иск­рен, не е много добре. Затова си и патя. Истината не е много за пред­почитане в Бъл­гария. Не искам нищо да каз­вам, по-добре да замълча. По-добре, че няма да играем бараж, защото сигурно 11 човека нямаше да можем да съберем. Аз сигурно съм изкупител­ната жер­тва. Помог­нах как­вото можах“, каза още треньорът на Лев­ски.

Икономика

Експерти: Слънчев бряг никога не е бил толкова празен

Екс­перти: Слън­чев бряг никога не е бил тол­кова празен

Повечето хотели в Слън­чев бряг ще зат­ворят до 10 сеп­тем­ври заради лип­сата на чар­търи и туристи, които пред­почитат сеп­тем­ври и октом­ври за по…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Loading...