Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб19092020

Брой 179, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6579 BGN1 GBP = 2.13682 BGN1 CHF = 1.82073 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Мартин Камбуров се закани на ЦСКА и Левски

Мартин Камбуров се закани на ЦСКА и Левски

Мартин Камбуров се закани на ЦСКА и Левски

Голмайсторът мечтае да играе с новия си отбор финал за Купата на България

Звез­дата на ЦСКА 1948 Мар­тин Кам­буров oбяви, че през новия сезон си пожелава да играе финал за Купата на Бъл­гария и голове във вратите на Лев­ски, ЦСКА и Лудогорец. 39-годишният нападател призна, че няма да има никакви сан­тименти преди мача от пър­вия кръг срещу ЦСКА и очаква да дебютира за новия си клуб още в петък от 20 часа на национал­ния стадион „Васил Лев­ски“, когато е срещата от пър­вия кръг на шам­пионата между двата отбора.

“Имах два тежки дни по време на бор­бата ми с коронавируса. Провеж­дах леки тренировки, за да съм в някаква форма преди началото на пър­вен­с­т­вото. Ще видим дали ще бъда титуляр в петък“, каза пред Канал 3 Мар­тин Кам­буров, който смени Берое с ЦСКА 1948. “Не сме говорили за кон­к­ретни цели. Договорът ми с ЦСКА 1948 е за две години и ако съм здрав, се надявам да подобря рекорда на Петър Жеков. Относително е как ще започна новото пър­вен­с­тво и от това зависи може би дали ще подобря рекорда. За тол­кова мачове, които съм изиг­рал, нямам сан­тименти за двубоя от пър­вия кръг. Срещу Лев­ски ще бъде по-интересно. Много хора очак­ват сега да ми бъде по-лесно да вкарам на “сините“, защото ще бъдат отс­лабени, но те ще имат повече бъл­гари, които знаят какво значи Лев­ски и дават сърце и душа за клуба“, добави ветеранът.

“Не съм имал оферта от Локомотив (Плов­див). Докато Христо Крушар­ски е в клуба — няма как да играя там. Пожелавам си 16 гола през новия сезон, като част от тях да бъдат срещу ЦСКА, Лев­ски и Лудогорец. Също така се надявам да играем и финал за Купата на Бъл­гария“, каза още Кам­буров.

В същото време стана ясно, че ЦСКА 1948 няма да може да раз­чита на гол­майс­тора си Андон Гущеров срещу ЦСКА на старта на новия сезон. Нападателят е измъч­ван от кон­тузия от извес­тно време и почти сигурно пропуска двубоя в петък. Поради тази причина треньорът Красимир Балъков бе пус­нал като титуляр Мар­тин Кам­буров в кон­т­ролата с Локомотив (София).

България

Икономика

Световната банка: Намалява качеството на образованието в България

Светов­ната банка: Намалява качес­т­вото на образованието в Бъл­гария

Албания, Азер­байджан и Русия са сред пър­вите 10 дър­жави, пос­тиг­нали глобален нап­редък в областта на здравеопаз­ването и образованието В Бълга…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Голямата ерусалимска синагога остава затворена за еврейската Нова година

Голямата ерусалим­ска синагога остава зат­ворена за еврейс­ката Нова година

Голямата синагога в Ерусалим ще остане зат­ворена за вяр­ващите на еврейс­ката Нова година за пръв път в историята си, поради наложените във вр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...