Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб19092020

Брой 179, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6579 BGN1 GBP = 2.13682 BGN1 CHF = 1.82073 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Лукаку и пропусната дузпа пратиха Интер напред в Лига Европа

Лукаку и пропусната дузпа пратиха Интер напред в Лига Европа

Лукаку и пропусната дузпа пратиха Интер напред в Лига Европа

Интер се класира за 1/4-финалната фаза на Лига Европа след успех с 2:0 над Хетафе. Победителят се излъчи в един мач, който се игра на неут­рал­ния “Фел­тинс Арена“ в Гел­зен­кир­хен. Попаденията за успеха на “нерад­зурите“ бяха дело на Ромелу Лукаку и Крис­тиан Ерик­сен.

Испан­с­кият тим започна силно и дори пропиля няколко положения преди Интер да се окопити. Пос­тепенно играта се изравни, а “нерад­зурите“ успяха да излязат нап­ред в резул­тата. В 33-ата Лукаку прати топ­ката в мрежата на испан­с­кия тим. В 72-ата Годин игра с ръка в соб­с­т­веното си наказателно поле, а след намесата на ВАР съдията реши да посочи бялата точка. Хорхе Молина от Хетафе обаче стреля вст­рани от вратата и резул­татът остана неп­роменен. В 84-ата Джене не изчисти добре топ­ката в наказател­ното си поле и тя отиде при Ерик­сен, който вкара едва секунди след появата си на терена и оформи край­ното 2:0.

На чет­вър­т­финалите Интер ще се изп­рави срещу Байер (Левер­кузен) или Рейн­джърс. Гер­ман­ците спечелиха пър­вата среща с 3:1.

Резул­татите от други срещи: ФК Копен­хаген — Истан­бул Башак­шехир 3:0, продъл­жава дат­с­кият тим; Шах­тьор (Донецк) — Вол­ф­с­бург 3:0, продъл­жава Шах­тьор; Ман­чес­тър Юнай­тед — ЛАСК 2:1, нап­ред се класира анг­лийс­кият тим.

България

Икономика

Световната банка: Намалява качеството на образованието в България

Светов­ната банка: Намалява качес­т­вото на образованието в Бъл­гария

Албания, Азер­байджан и Русия са сред пър­вите 10 дър­жави, пос­тиг­нали глобален нап­редък в областта на здравеопаз­ването и образованието В Бълга…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Голямата ерусалимска синагога остава затворена за еврейската Нова година

Голямата ерусалим­ска синагога остава зат­ворена за еврейс­ката Нова година

Голямата синагога в Ерусалим ще остане зат­ворена за вяр­ващите на еврейс­ката Нова година за пръв път в историята си, поради наложените във вр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...