Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25012021

Брой 16, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Берое ликува на “Герена“ след успех с 2:0

Берое ликува на “Герена“ след успех с 2:0

Берое ликува на “Герена“ след успех с 2:0

Десет години не нап­равихме нищо с високите бюджети, сега всички заедно трябва да излезем от това положение, комен­тира ситуацията в Лев­ски капитанът на „сините“ Николай Михай­лов

Промененият из основи със­тав на Лев­ски записа слаб старт на новия сезон и загуби от Берое с 0:2 на стадион “Георги Аспарухов“ в среща от пър­вия кръг в efbet Лига. Симеон Слав­чев си вкара автогол в 34-ата минута, а Октавио (41) под­сигури трите точки за гос­тите от Стара Загора.

“Сините“ се раз­делиха с повечето си водещи фут­болисти и излязоха с доста променен със­тав. На вратата титуляр се завърна Николай Михай­лов, който бе и с капитан­с­ката лента. Трима от новите са бранители и започ­наха от самото начало — Орлин Старокин, Живко Атанасов и Тома Даске. Десен бек пък бе Ивайло Най­денов. В средата на дейс­т­ваха Симеон Слав­чев, Илия Юруков и Стайн Спиерингс, а по крилата — Паулиньо и Станис­лав Иванов. На върха на атаката бе пос­тавен Найджъл Робърта, към когото има интерес от чуж­бина.

След загубата капитанът на Лев­ски Николай Михай­лов призова всички в клуба да спрат да се оплак­ват и да се вдиг­нат психически, въп­реки труд­нос­тите. „Чак по-добър Берое… Мачът беше рав­нос­тоен. Винаги пър­вите срещи са такива, защото отборите нав­лизат във форма. За съжаление, както вър­веше нор­мално срещата, след пър­вия гол при нас винаги се случва така, че младите им трябва време да отговорят, а Берое вкара втори. Тогава стана тежко. От 0:2 да играеш в със­тоянието, в което се намираме. Тежко е да се говори всяка сед­мица колко е тежко. Бяхме дос­татъчно иск­рени, че Лев­ски се опитва да се спаси. На никой не му е приятно, особено тези, които сме израс­нали тук да е така. Проб­лемът е за пуб­ликата, хората, които помагат, за да същес­т­вува отбора. Ние не можем да ги зарад­ваме. В средата ни куцат нещата, нямаме смени. Трябва самите ние да се борим да спасим Лев­ски”, започна Михай­лов.

Не мога да кажа на феновете да заб­равят за успехи. Благодаря им за под­к­репата. Десет години не нап­равихме нищо с високите бюджети, а сега какво? Трябва да раз­виваме този отбор, защитата е нова, хал­фовете млади. Виж­дате колко хора се връщат от кон­тузии. Ние всички заедно трябва да излезем от това положение”, продължи вратарят.

Реал­ността е такава, че физически ще издър­жим, психически – някой-не. Преходът от юношески фут­бол към мъжки е тежък. Ако имаш финан­сите, купуваш 67 играча, стиковате играта и продъл­жавате. Сега трябва да продаваме, за да се издържа клуба. Който не го раз­бира, знае къде е вратата. Който го раз­бира, продъл­жаваме”, категоричен е Михай­лов.

Чув­с­т­вам се физически все по-добре. Вър­нах се на вратата. През пос­лед­ния месец-два тренирах много и след всяка сед­мица ще съм все по-добре. Надявам се да помагам на отбора и всички да нав­лизаме заедно във форма. Във фут­бола нещата се променят много бързо. Самото нещо, което се случи с мен… Не бях щас­т­лив по начина, който някой хора се отнесоха към мен, освен това оставиха отбора в този вид сега. Не обичам да гледам в миналото. Казал съм, че капитан­с­ката лента за мен е чест. Аз съм израс­нал тук и мога да изведа клуба си като лидер. Винаги съм имал такива фун­к­ции в съб­лекал­нята, дори в чуж­бина. Това не се добива с времето. Идеята е да помагаме. За мен е чест и удовол­с­т­вие, въп­реки теж­ките времена и се надявам да стабилизираме клуба в кратки срокове. Имаме нужда от под­к­репа”, завърши Николай Михай­лов.

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Loading...