Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб19092020

Брой 179, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6579 BGN1 GBP = 2.13682 BGN1 CHF = 1.82073 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Бивша звезда на ЦСКА даде старт на голово шоу в Лига Европа

Бивша звезда на ЦСКА даде старт на голово шоу в Лига Европа

Бивша звезда на ЦСКА даде старт на голово шоу в Лига Европа

Шахтьор (Донецк) прегази Базел, следва полуфинал с Интер

Бив­шата звезда на ЦСКА Жуниор Мораеш отбеляза един от головете за изразител­ната победа на Шах­тьор (Донецк) с 4:1 над Базел в чет­вър­т­финал от Лига Европа. Бразилецът откри резул­тата на срещата в Гел­зен­кир­хен, а украин­с­кият гранд прегази швей­цар­с­кия си опонент. На полуфинала на 17 август Мораеш и ком­пания ще спорят с един от фаворитите за спечел­ване на трофея — Интер, който отс­т­рани Байер (Левер­кузен).

Шах­тьор започна ударно срещу Базел, отк­ривайки резул­тата още във втората минута. След изпъл­нен кор­нер от Мар­лос бив­шата звезда на ЦСКА Жуниор Мораеш успя с глава да насочи топ­ката в мрежата зад Николич — 1:0. Играта продължи да бъде много динамична, като положенията пред вратата на Базел преоб­ладаваха. Така се стигна до 22-ата минута, когато Тай­сон получи топ­ката в наказател­ното поле и покачи на 2:0.

След почив­ката играта беше рав­нос­тойна. В 63-ата минута ситуация в наказател­ното поле на Шах­тьор беше прег­ледана с ВАР за съм­нения за дузпа, но такава се оказа, че няма. Натис­кът на Базел се засили, но защитата на Шах­тьор не се пропук­ваше. При една от кон­т­раатаките на украин­ците в 75-ата минута съдията Май­къл Оливър отсъди дузпа за нарушение на Яник Мар­шанд. От бялата точка Алан Пат­рик вкара за 3:0. В зак­лючител­ните минути двата тима си раз­мениха по едно попадение. Първо Додо нап­рави 4:0 в 88-ата минута, а в добавеното време влез­лият като резерва Рики Ван Вол­с­фин­кел вкара почетно за Базел — 4:1.

Севиля успя да победи с 1:0 Уул­вър­хем­п­тън в друг 1/4-финал от Лига Европа и ще спори с Ман­чес­тър Юнай­тед (на 16 август) за място на финала. Лукас Окам­пос се превърна в герой за испан­с­кия тим, който е рекор­дьор по титли във втория по сила тур­нир на Стария кон­тинент. Той отбеляза попадението във вратата на “въл­ците“ в 88-ата минута на срещата, със­тояла се в Дуис­бург.

Уул­вър­хем­п­тън може да съжалява за пропус­натия шанс, тъй като още в началото на двубоя Раул Хименес пропиля дузпа.

Севиля за пети път в историята си дос­тига до стъпалото преди финала във втория по сила европейски клубен тур­нир.

България

Икономика

Световната банка: Намалява качеството на образованието в България

Светов­ната банка: Намалява качес­т­вото на образованието в Бъл­гария

Албания, Азер­байджан и Русия са сред пър­вите 10 дър­жави, пос­тиг­нали глобален нап­редък в областта на здравеопаз­ването и образованието В Бълга…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Голямата ерусалимска синагога остава затворена за еврейската Нова година

Голямата ерусалим­ска синагога остава зат­ворена за еврейс­ката Нова година

Голямата синагога в Ерусалим ще остане зат­ворена за вяр­ващите на еврейс­ката Нова година за пръв път в историята си, поради наложените във вр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...