Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет03122020

Брой 233, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Славия с нов успех над „сините“

Славия с нов успех над „сините“

Славия с нов успех над „сините“

Александър Тарханов дебютира с победа начело на “белите“, Левски игра почти час с намален състав

Славия победи Лев­ски с 1:0 като домакин в най-старото столично дерби. Срещата от деветия кръг на Първа лига не пред­ложи много качес­т­вен фут­бол, а с попадение на Калоян Кръс­тев “белите“ ликуваха в дебюта на новия треньор Алек­сан­дър Тар­ханов. В 35-ата минута Лев­ски изтърва отличен шанс, а в след­ващата атака Атанас Кабов подаде топ­ката на Калоян Кръс­тев, който над­бяга трима бранители и реализира — 1:0. Секунди по-късно Живко Атанасов бе изгонен. Защит­никът на Лев­ски се ядоса на Кабов, който пречеше да се изпълни бързо свободен удар, и го блъсна. Съдията Станис­лав Тодоров вед­нага показа дирек­тен чер­вен кар­тон на “синия“ играч.

На почив­ката треньорът Георги Тодоров вкара Найджъл Робърта, но това не промени много облика на “сините“. Играчите на Тар­ханов се браниха отлично и почти не поз­волиха да се стигне до опас­ности пред “бялата“ врата. Победата увеличи актива на Славия на 7 точки, като “белите“ заемат пред­пос­лед­ното място. Лев­ски пък е без успех вече три мача и с 11 точки е на деветата позиция.

Треньорът на Лев­ски Георги Тодоров призна, че вече е на прага на своите нерви след загубата от Славия. “Не съм доволен от Паулиньо, от другите също има какво да се желае. Най-добре може самият Паулиньо да каже защо не е на необ­ходимото ниво. След една кон­тузия преди 2 години не показва и 30% от това, което може, а от него се очаква да помага на отбора. Загубихме мача за 1 минута. Не мога да повяр­вам, че сме тол­кова наивни. Вместо да вкараме гол, получихме в ответ­ната атака, а след това и този глупав чер­вен кар­тон. Започва тежко време, след излизането на Боби Цонев не можем да отбележим. Почти във всеки мач допус­каме такива голове. Не знам до кога аз ще изтърпя това обаче“, каза Тодоров.

Ситуацията между Стаси Иванов и клуба не е нещо, за което мога аз да кажа как­вото и да е. Нещата са между тези две страни, и при тях трябва да тър­сите отговор“, отговори нас­тав­никът на въп­роса защо Иванов не е бил в групата за двубоя.

Босът на Славия Вен­цес­лав Стефанов нападна феновете на “сините“ за пог­рома в гос­туващия сек­тор, след който имаше доста изпочупени седалки. “С новия треньор се промени наг­ласата и играта. Виж­дате, че резул­татите идват. Най-лошото е големият брой счупени седалки в гос­туващия сек­тор. Такава ван­дал­щина… Полицията трябва да вземе отношение“, заяви Стефанов.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Предложение: COVID 1 и COVID 2 да се орежат със 7 млн. евро

Ресур­сът по под­мерки 21.1 и 21.2 да бъде намален до 37,8 млн. евро пуб­лични сред­с­тва за сметка на бюджета по под­мярка 21.3, който да бъде ув…

Прочети още:

Loading...