Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт26012021

Брой 17, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Новините за Шумахер не са добри, твърди бивш пилот от Формула 1

Новините за Шумахер не са добри, твърди бивш пилот от Формула 1

Бив­шият пилот от Фор­мула 1 Дей­вид Кул­тард не е голям оптимист относно здравос­лов­ното със­тояние на седем­к­рат­ния световен шам­пион Михаел Шумахер. Както е извес­тно, вече седем години много малко се знае за положението на гер­манеца, който пос­т­рада тежко след падане, докато караше ски. „Поз­навам добре Шумахер. Дълги години се със­тезавахме заедно. Посещавали сме много пар­тита, на които установихме, че имаме много общи интереси. За него, а и за мен, семейс­т­вото е всичко. Въз­хищавах се на начина, по който със съп­ругата му Корина отг­ледаха децата си“, заяви британецът, който за 15 години във Фор­мула 1 има 13 победи.

Запоз­нат съм с нас­тоящото му със­тояние. Всички се надяваме, че Михаел ще се въз­с­танови. Нещата са такива, как­вито са. Трябва на всички да е ясно, че новините не са добри и положението е тежко“, комен­тира Кул­тард пред „Stats Perform News“.

Бив­шият пилот на Уилямс, Мак­ларън и Ред Бул взе отношение и по темата за пос­тоян­ните срав­нения на Шумахер с Люис Хамил­тън. Нас­коро Хамил­тън се изравни с гер­манеца по спечелени световни титли – по седем.„За мен няма съм­нение, че ако Михаел се със­тезаваше днес, с фор­мата от най-добрите си години, щеше да гледа на Хамил­тън като на един рав­нос­тоен кон­курент. Шумахер беше невероятен, сега Люис е невероятен. Самият начин, по който стигна до победата в Истан­бул, беше доказател­с­тво за това. Да стар­тираш шести в труд­ните условия и нак­рая да спечелиш със сериозен аванс, това не е по силите на всеки пилот във Фор­мула 1. Нека всички раз­берат прос­тата истина, че Хамил­тън не само е един от най-добрите пилоти от своето поколение, той е един от най-добрите в историята на спорта“, завърши Дей­вид Кул­тард.

България

Икономика

Търговци искат незабавно отваряне, не са получили нито лев от държавата

Търговци искат незабавно отваряне, не са получили нито лев от държавата

Тър­гов­ски обекти, зат­ворени заради противоепидемич­ните мерки, нас­тояват да заработят вед­нага, дори с цената на по-малко работни дни и ограни…

Прочети още:

Loading...

Култура

Кенет Брана ще изиграе Борис Джонсън в сериал

Кенет Брана ще изпълни ролята на премиер — минис­тър на Анг­лия Борис Джон­сън в сериала „Този цар­с­т­вен ост­ров“, който се фокусира върху пан­дем…

Прочети още:

Loading...

Свят

Австрия заменя платнените защитни маски

Австрия заменя платнените защитни маски

Израел се изолира от света, затваря херметически границите си

Авс­т­рий­ците смениха плат­нените защитни маски с пред­пазни маски за многок­ратна у…

Прочети още:

Loading...

Земеделие