Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт26012021

Брой 17, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Лудогорец с Кирил Десподов, но без Сантана и Сисиньо срещу Тотнъм

Лудогорец с Кирил Десподов, но без Сантана и Сисиньо срещу Тотнъм

Лудогорец с Кирил Десподов, но без Сантана и Сисиньо срещу Тотнъм

Друг път не съм бил в такава ситуация с 14-15 отъстващи, призна треньорът на „орлите“ Станислав Генчев

Лудогорец няма да може да раз­чита на двама от основ­ните си фут­болисти за днеш­ния двубой от Лига Европа с Тот­нъм. Става въп­рос за Сисиньо и Алекс Сан­тана. Двамата отпад­наха от групата на “орлите“ за гос­туването на лон­дон­чани тази вечер от 22 часа и си останаха в Бъл­гария. За сметка на това Кирил Дес­подов ще бъде на раз­положение на Станис­лав Ген­чев. Офан­зив­ният фут­болист не е играл от мача с Ант­верп, когато се кон­тузи, но вече е готов. Треньор­с­кият щаб ще реши в пос­лед­ния момент дали той да започне титуляр или да влезе, като резерва.

Нас­тав­никът на Лудогорец Станис­лав Ген­чев обяви, че е има сериозни труд­ности при определянето на групата за гос­туването на Тот­нъм. Причината е, че част от играчите са били болни и имат само по една или две тренировки. “През пос­лед­ните две сед­мици доста нарушихме тренировъч­ния процес. Имахме болни фут­болисти. В пред­с­тоящия двубой ще има доста отсъс­т­ващи играчи, които още не са въз­с­тановени. Аут са Сисиньо и Алекс Сан­тана. Имаме още 12 фут­болисти, които бяха болни и част от тях ще трябва да играят след само една тренировка. Това ще е първи мач на Дес­подов след дълго отсъс­т­вие. Той е почти готов, ще видим дали ще влезе от пър­вата минута или като резерва“, обяви треньорът на Лудогорец на път за Лон­дон.

Беше ни трудно да съберем групата. И друг път се е случ­вало да имаме болни и кон­тузени, но чак такава ситуация — с 1415 фут­болисти, никога не съм имал. Не го пожелавам на никого. Проб­лемите са във всички линии. Бол­ните фут­болисти 2 сед­мици не са тренирали и бук­вално вчера и онзи ден излязоха от каран­тина. Ще се наложи да играят на една тренировка. Това е доста трудно, още повече срещу тол­кова силен отбор“, добави 39-годишният специалист.

Тот­нъм е сериозен тим и пос­лед­ните им резул­тати пот­вър­ж­дават думите ми. Човек трябва да си вярва и да се стреми да изпълни целите си. Ако не вяр­ваме, по-добре да си останем в Бъл­гария“, допълни Станис­лав Ген­чев. Изпъл­нител­ният дирек­тор на Лудогорец Ангел Пет­ричев беше категоричен, че клубът може само да спечели от гос­туването на Тот­нъм в Лон­дон. Той пов­тори притес­ненията на треньора Станис­лав Ген­чев, че голяма част от играчите ще трябва да играят само на една-две тренировки след преминаване на каран­тина заради коронавирус, а самият отбор няма официален мач от две сед­мици. “От такова гос­туване можем да спечелим много, тъй като кон­так­туваме с отбор, който е на световно ниво като организация. Има какво да научим от колегите и в игрови, и в организационен план. Аз останах впечат­лен от тях при гос­туването им в Раз­г­рад. Пред­полагам, че сега ще има много нови неща, които бихме научили“, обяви Пет­ричев.

“При всички случаи няма да покажем истин­с­кото лице на Лудогорец заради сериоз­ните кад­рови проб­леми. През пос­лед­ните 2 сед­мици ситуацията беше много тежка. Нямаше нор­мален тренировъчен процес, имаме кон­тузени, болни. Нямам спомен да сме тръг­вали за гос­туване с тол­кова сериозни проб­леми“, добави изпъл­нител­ният дирек­тор на Лудогорец.

България

Икономика

Търговци искат незабавно отваряне, не са получили нито лев от държавата

Търговци искат незабавно отваряне, не са получили нито лев от държавата

Тър­гов­ски обекти, зат­ворени заради противоепидемич­ните мерки, нас­тояват да заработят вед­нага, дори с цената на по-малко работни дни и ограни…

Прочети още:

Loading...

Култура

Кенет Брана ще изиграе Борис Джонсън в сериал

Кенет Брана ще изпълни ролята на премиер — минис­тър на Анг­лия Борис Джон­сън в сериала „Този цар­с­т­вен ост­ров“, който се фокусира върху пан­дем…

Прочети още:

Loading...

Свят

Австрия заменя платнените защитни маски

Австрия заменя платнените защитни маски

Израел се изолира от света, затваря херметически границите си

Авс­т­рий­ците смениха плат­нените защитни маски с пред­пазни маски за многок­ратна у…

Прочети още:

Loading...

Земеделие