Лудогорец с Кирил Десподов, но без Сантана и Сисиньо срещу Тотнъм
- Публикувана в Четвъртък, 26 Ноември 2020
Друг път не съм бил в такава ситуация с 14-15 отъстващи, призна треньорът на „орлите“ Станислав Генчев
Лудогорец няма да може да разчита на двама от основните си футболисти за днешния двубой от Лига Европа с Тотнъм. Става въпрос за Сисиньо и Алекс Сантана. Двамата отпаднаха от групата на “орлите“ за гостуването на лондончани тази вечер от 22 часа и си останаха в България. За сметка на това Кирил Десподов ще бъде на разположение на Станислав Генчев. Офанзивният футболист не е играл от мача с Антверп, когато се контузи, но вече е готов. Треньорският щаб ще реши в последния момент дали той да започне титуляр или да влезе, като резерва.
Наставникът на Лудогорец Станислав Генчев обяви, че е има сериозни трудности при определянето на групата за гостуването на Тотнъм. Причината е, че част от играчите са били болни и имат само по една или две тренировки. “През последните две седмици доста нарушихме тренировъчния процес. Имахме болни футболисти. В предстоящия двубой ще има доста отсъстващи играчи, които още не са възстановени. Аут са Сисиньо и Алекс Сантана. Имаме още 12 футболисти, които бяха болни и част от тях ще трябва да играят след само една тренировка. Това ще е първи мач на Десподов след дълго отсъствие. Той е почти готов, ще видим дали ще влезе от първата минута или като резерва“, обяви треньорът на Лудогорец на път за Лондон.
„Беше ни трудно да съберем групата. И друг път се е случвало да имаме болни и контузени, но чак такава ситуация — с 14–15 футболисти, никога не съм имал. Не го пожелавам на никого. Проблемите са във всички линии. Болните футболисти 2 седмици не са тренирали и буквално вчера и онзи ден излязоха от карантина. Ще се наложи да играят на една тренировка. Това е доста трудно, още повече срещу толкова силен отбор“, добави 39-годишният специалист.
„Тотнъм е сериозен тим и последните им резултати потвърждават думите ми. Човек трябва да си вярва и да се стреми да изпълни целите си. Ако не вярваме, по-добре да си останем в България“, допълни Станислав Генчев. Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев беше категоричен, че клубът може само да спечели от гостуването на Тотнъм в Лондон. Той повтори притесненията на треньора Станислав Генчев, че голяма част от играчите ще трябва да играят само на една-две тренировки след преминаване на карантина заради коронавирус, а самият отбор няма официален мач от две седмици. “От такова гостуване можем да спечелим много, тъй като контактуваме с отбор, който е на световно ниво като организация. Има какво да научим от колегите и в игрови, и в организационен план. Аз останах впечатлен от тях при гостуването им в Разград. Предполагам, че сега ще има много нови неща, които бихме научили“, обяви Петричев.
“При всички случаи няма да покажем истинското лице на Лудогорец заради сериозните кадрови проблеми. През последните 2 седмици ситуацията беше много тежка. Нямаше нормален тренировъчен процес, имаме контузени, болни. Нямам спомен да сме тръгвали за гостуване с толкова сериозни проблеми“, добави изпълнителният директор на Лудогорец.