Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт26012021

Брой 17, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) От „Герена“ отказали 250 хиляди долара за Станислав Иванов

От „Герена“ отказали 250 хиляди долара за Станислав Иванов

От „Герена“ отказали 250 хиляди долара за Станислав Иванов

Ръковод­с­т­вото на Лев­ски отказа оферта от 250 000 долара за Станис­лав Иванов, съоб­щава Sportal.bg. Сериозно желание да прив­лече таланта изяви тимът от Мейджър лийг сокър — Чикаго Файър. Интерес­ното е, че това се случва в момент, в който “сините“ имат спешна нужда от финан­сова инжек­ция, след като плащането на зап­лати в клуба закъс­нява с месеци. Още по-странното е, че от средата на октом­ври младеж­кият национал е “зам­разен“ от соб­с­т­веника Наско Сираков. „Синият“ начал­ник нареди на предиш­ния треньор Георги Тодоров да не го взима в групата още на 15 октом­ври. А още по-нелогичното е, че тези решения се взимат, след като Иванов от първи януари има право да под­пише пред­варителен договор с всеки един клуб, който има интерес към него и той желае, но в касата на Лев­ски няма да влезе тран­с­ферна сума. Причината за това е, че кон­т­рак­тът му с Лев­ски е до лятото, а правил­никът на ФИФА раз­решава на даден играч да под­пише с друг клуб шест месеца преди края на нас­тоящия му договор.

Според Sportal. bg два клуба от елита на Бъл­гария също имат желание да парафират с изпад­налия в немилост на “Герена“ фут­болист. Проб­лемът на тима от стадион “Георги Аспарухов“ е, че при договор с роден клуб, парите от ком­пен­сациите за раз­витие и фор­миране на фут­болиста до навър­ш­ване на 23 години, които ще получи Лев­ски по законите на ФИФА, са доста по-малки.

Наско Сираков е бесен на нападателя, тъй като 21-годишният фут­болист отказа тран­с­фер в тима от Втора Бун­дес­лига Ерц­гебирге (Ауе), след като от Лев­ски се бяха раз­б­рали за тран­с­фер­ната сума с гер­ман­ците. Соб­с­т­веникът на Лев­ски в прав текст обявил, че Иванов или ще под­пише нов договор, или повече няма да играе нито една минута до лятото, но пък ще си получава зап­латата. Пред­ложението на „сините“ към младеж­кия национал е за договор за една година със задъл­жителна опция за откупуване на стой­ност 700 000 евро. Цена напълно нереална за икономичес­ката ситуацията в света, която сериозно засегна и най-популярната игра на планетата.

Новият треньор на “сините“ Славиша Стоянович е казал ясно, че иска да раз­чита на Иванов. Именно под негово ръковод­с­тво талан­тът отбеляза пър­вите си два гола за Лев­ски в професионал­ния фут­бол, когато се раз­писа в тур­нира за Купата на Бъл­гария срещу Атлетик (Кук­лен). Специалис­тът иска да вдигне Лев­ски, който е на 12-о място в класирането, на крака и затова има нужда от всеки един играч, независимо дали фут­болис­тът има договор за още няколко месеца или дъл­гос­рочен кон­т­ракт.

България

Икономика

Търговци искат незабавно отваряне, не са получили нито лев от държавата

Търговци искат незабавно отваряне, не са получили нито лев от държавата

Тър­гов­ски обекти, зат­ворени заради противоепидемич­ните мерки, нас­тояват да заработят вед­нага, дори с цената на по-малко работни дни и ограни…

Прочети още:

Loading...

Култура

Кенет Брана ще изиграе Борис Джонсън в сериал

Кенет Брана ще изпълни ролята на премиер — минис­тър на Анг­лия Борис Джон­сън в сериала „Този цар­с­т­вен ост­ров“, който се фокусира върху пан­дем…

Прочети още:

Loading...

Свят

Австрия заменя платнените защитни маски

Австрия заменя платнените защитни маски

Израел се изолира от света, затваря херметически границите си

Авс­т­рий­ците смениха плат­нените защитни маски с пред­пазни маски за многок­ратна у…

Прочети още:

Loading...

Земеделие