Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон18012021

Брой 11, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Дон Диего вече дриблира на небето

Дон Диего вече дриблира на небето

Дон Диего вече дриблира на небето

Президентът на Аржентина обяви тридневен траур

Италиан­с­ките медии си взеха пос­ледно сбогом с леген­дата Диего Армандо Марадона с материали озаг­лавени “Без­с­мър­т­ният“, “Леген­дата“, “Бог“ Марадона “. “Вече дриб­лира пок­рай всички на небето“, бе един­с­т­веното, което написа комедиан­тът Джин Ноки в “Гад­зета дело спорт“. Той пише ежед­невно в колон­ката си в милан­с­кия вес­т­ник, а пос­лед­ното пос­лание към Марадона бе помес­тено под снимка, на която Диего целува светов­ната купа през 1986 година.

Много италиан­ски вес­т­ници изб­раха да се сбогуват с аржен­тинеца с “Ad10s“ (сбогом на испан­ски и номер 10). “Ил Матино“ от Неапол излезе с чело “Благодарим на краля на фут­бола“ и снимка на Марадона на младини с екипа на мес­т­ния клуб. “Ла Гад­зета“, един от най-четените вес­т­ници в Италия, изпълни цели 19 страници за бив­шия фут­болист на Наполи, който изведе отбора до един­с­т­вените му две титли през 1987 и 1990 година. Най-вероятно скоро и клуб­ният стадион ще носи името на Диего Марадона. Бив­шият президент на Наполи — Корадо Фер­лаино, който прив­лече Марадона от Бар­селона през 1984 година, каза за „Ла Гад­зета“, че аржен­тинецът е гений, “а гениите не живеят като обик­новените хора“.

Аржен­тина скърби за Диего Армандо Марадона, който почина в дома си в Тигре. Президен­тът на страната Алберто Фер­нан­дес обяви трид­невен национален траур. “Ти ни качи върху пок­рива на света. Ти ни нап­рави горди и ни научи какво значи истин­ско щас­тие. Ти просто ще останеш завинаги най-великия за всички времена. Благодарим ти, че същес­т­вуваше, Диего! Ще ни лип­с­ваш до края на дните ни!“, написа Фер­нан­дес в социал­ната мрежа “Туитър“.

Бразил­с­ката легенда Пеле, един от най-великите фут­болисти за всички времена, отдаде почит на внезапно починалия Диего Марадона. Трик­рат­ният световен шам­пион написа в лич­ния си профил в Twitter: „Тъжна новина. Аз загубих скъп приятел, а светът загуби легенда. Има още много какво да се каже, но засега нека Бог даде сила на семейс­т­вото му. Надявам се един ден да можем отново да играем заедно горе в небесата.”

България

Икономика

Loading...

Култура

Мюзикълът „ШРЕК“ е отново в Софийската опера

Мюзикълът „ШРЕК“ е отново в Софийската опера

Гост-режисьор от Бродуей - Уест Хайлър

Софийс­ката опера и балет пред­с­тави за първи път в Бъл­гария през фев­руари миналата година мюзикъла „Шре…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие