Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 78, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Полиция нахлу в офисите на Барселона, арестуваха Бартомеу

Полиция нахлу в офисите на Барселона, арестуваха Бартомеу

Служители на испан­с­ката полиция са влезли в офисите на Бар­селона и са започ­нали проверка, пише „Мундо Депор­тиво“. Причините за посещението не са извес­тни. Пред­полага се, че има връзка с дей­ността на каталун­ците в социал­ните мрежи. През миналата година излезе инфор­мация, че предиш­ният президент на клуба Хосеп Мария Бар­томеу е плащал на жур­налисти и на специалисти по социал­ните мрежи, за да бъдат пуб­ликувани очер­нящи материали за звез­дите на отбора. Раз­с­лед­ването по този проб­лем пет пъти беше отлагано от наб­людаващия съдия Алехан­дра Хил, но сега явно е дошъл момен­тът за прег­лед на цялата докумен­тация.

Бив­шият президент на Бар­селона Бар­томеу също е бил арес­туван вчера, твър­дят медиите в Каталуня. Той е бил в дома си, когато служителите на реда са прис­тиг­нали, за да го задър­жат. Същата участ е сполетяла и бив­шия изпъл­нителен дирек­тор на клуба Оскар Грау, както и Роман Понти, който се занимаваше с юридичес­ките въп­роси на “Камп Ноу“ по време на управ­лението на Бар­томеу.

На 7 март пред­с­тои да се проведат президен­т­ски избори в Бар­селона. Кан­дидати за поста са Жоан Лапорта, Вик­тор Фонт и Тони Фрейша. Преди това своите кан­дидатури оттег­лиха Емили Русо и Аугусту Бенедито. До извън­ред­ните избори за президент се стигна, след като през есента Бар­томеу беше принуден да подаде оставка след сериозно недовол­с­тво от феновете заради слабите резул­тати и желанието на Лионел Меси да напусне клуба.

България

Пак обраха инкасо автомобил в Перник

Пак обраха инкасо автомобил в Перник

Криминалисти работят по сиг­нал за грабеж в Пер­ник. По пър­воначални данни въоръжени и мас­кирани са атакували инкасо автомобил в близост до ав…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Свят

Земеделие