Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 149, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Младок влезе в историята на първенствата

Младок влезе в историята на първенствата

Младок влезе в историята на първенствата

Фут­болис­тът на анг­лийс­кия национален отбор Джуд Белин­гам стана най-младият играч, който играе на европейско пър­вен­с­тво. Играчът на Борусия (Дор­т­мунд) влезе като резерва в 82-ата минута на двубоя срещу Хър­ватия, който британ­ците спечелиха с 1:0, след гол на Рахим Стър­линг (57). Белин­гам замени капитана Хари Кейн.

На 17 години и 349 дни Джуд счупи рекорда на нидер­лан­деца Йетро Вилемс (18 години и 71 дни), пос­тавен през 2012 г.

Селек­ционерът на Анг­лия Гарет Саут­гейт пох­вали фут­болис­тите си след победата над Хър­ватия с 1:0 на старта в група „D“ на Евро 2020, но специално отличи Кал­вин Филипс и Рахийм Стър­линг. Двамата ком­бинираха преди един­с­т­вения гол в срещата, донесъл победата на “трите лъва“. Сут­гейт е категоричен, че ключът към този успех е бил фак­тът, че анг­личаните са пос­тавили под нап­режение хал­фовата линия на съпер­ника.

“Прек­расно е, че успяхме да донесем на нашите фенове и страната ни един приятен следобед. Играчите се справиха наис­тина добре. Още от самото начало, въп­реки че беше невероятно горещо, играха добре и бързо се адап­тираха. Имаше моменти, в които тем­пото спадаше заради жегата, но в по-голямата част от времето кон­т­ролирахме двубоя, не давахме въз­мож­ности на Хър­ватия и изг­леж­дахме опасни. Кал­вин Фил­пис често е под­ценяван, но нап­рави фан­тас­тичен старт на кариерата си в национал­ния отбор. Мисля, че имаше огромно влияние, както и всички останали. Много съм доволен от Рахим. Той съз­даваше опас­ности през целия мач. Имаме нужда от всички тези атакуващи играчи в хода на тур­нира. Можем да правим промени и трябва да ги правим. Ключът бе да пос­тавим по нап­режение играчите от хал­фовата линия на Хър­ватия. Това даде въз­мож­ност на защит­ниците да се справят добре с по-дългите топки“, комен­тира Саут­гейт след мача.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

Потвърдени са около две дузини културни обекти, както и 1394 км железопътна линия в Иран

След няколко дни онлайн обсъж­дания Организацията на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие