Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 149, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Колумбия победи Еквадор с Жорди Кайседо благодарение на ВАР

Колумбия победи Еквадор с Жорди Кайседо благодарение на ВАР

Колум­бия пос­тигна победа в пър­вия си мач на Копа Америка, след като се наложи с 1:0 над Еквадор. Нападателят на ЦСКА Жорди Кай­седо дебютира на шам­пионата на Южна Америка, след като се появи в игра за еквадор­ците в 69-ата минута. Един­с­т­веното попадение в мача на „Арена Пан­танал“ в Куяба падна в 42-ата минута. То беше резул­тат на заучено разиг­раване при изпъл­нение на фаул на Колум­бия между Едвин Кар­дона, Хуан Гуад­радо и Мигел Борха. Аржен­тин­с­кият съдия Нес­тор Питана пър­воначално отмени попадението заради засада, но след това прег­леда ситуация с помощта на ВАР и зачете гола.

21 минути преди края аржен­тин­с­кият селек­ционер на Еквадор Гус­таво Алфаро пусна в игра Жорди Кай­седо на мяс­тото на Михаел Ест­рада, но и нападателят на ЦСКА не успя да помогне на тима си да избегне загубата.

Бразилия започна ударно учас­тието си на Копа Америка, след като в мач от група „В“ се наложи с 3:0 над Венецуела. Ней­мар се отличи с гол и асис­тен­ция срещу съпер­ник, който беше сериозно ударен от COVID-19. В дните преди мача в със­тава на Венецуела бяха отк­рити осем положителни проби за коронавирус сред играчите на Жозе Песейро. В резул­тат на това пор­тугал­с­кият специалист имаше на раз­положение едва 15 фут­болисти за мача срещу „селесао“.

Бразилия имаше пълна доминация на терена и Мар­киньос откри резул­тата в 23-ата минута. Ней­мар удвои в 64-ата минута. Най-скъпият фут­болист в света беше точен от дузпа, която сам си спечели. В 89-ата минута нападателят на ПСЖ подаде към намиращия се на празна врата Габ­риел Бар­боса, който с гърди оформи край­ния резул­тат.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

Потвърдени са около две дузини културни обекти, както и 1394 км железопътна линия в Иран

След няколко дни онлайн обсъж­дания Организацията на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие