Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 149, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Джокович преследва Златен шлем след успеха на „Ролан Гарос“

Джокович преследва Златен шлем след успеха на „Ролан Гарос“

Джокович преследва Златен шлем след успеха на „Ролан Гарос“

Новак Джокович спечели тит­лите на Отк­ритите пър­вен­с­тва на Авс­т­ралия и на Фран­ция по тенис и за втори път в пос­лед­ните шест години е по средата на пътя към спечел­ването на Златен шлем. 34-годишният сър­бин над­деля в епичен финал на “Ролан Гарос“ над Стефанос Циципас (Гър­ция) с 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 и зас­лужи 19-я си мейджър трофей, като стана и пър­вият тенисист с поне по две титли от всеки един от четирите тур­нира от Големия шлем.

През тази година Джокович има и ряд­ката въз­мож­ност да атакува и Златен шлем, ако спечели четирите мейджъра и Олим­пийс­ките игри в Токио. “Всичко е въз­можно. Пос­тиг­нах неща, които много хора смятаха, че е невъз­можно да нап­равя. В добра позиция съм да опитам да спечеля Златен шлем. Но бях в подобно положение също и през 2016 година, което завърши с отпадане в третия кръг на “Уим­бъл­дън“, комен­тира сър­бинът.

Отк­ритото пър­вен­с­тво на Великоб­ритания стар­тира по-късно през юни, след като през миналия сезон беше отложен за първи път след втората Световна война заради пан­демията от коронавирус. Джокович триум­фира с тит­лата през 2019 година и ще бъде сред фаворитите за шеста титла на тревата в Лон­дон, след което ще насочи вниманието си към Олим­пиадата в Токио и към Отк­ритото пър­вен­с­тво на САЩ.

Джокович продъл­жава да прес­ледва Федерер и Надал, след като преди десет години сър­бинът имаше само две титли от Шлема срещу 16 на Федерер и 9 на Надал. Но сега вече раз­ликата е само един трофей.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

Потвърдени са около две дузини културни обекти, както и 1394 км железопътна линия в Иран

След няколко дни онлайн обсъж­дания Организацията на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие