Осветлението на стадиона в квартал „Надежда“ готово за новия сезон
- Публикувана в Петък, 20 Май 2022
Управителният съвет решава за треньора в понеделник, обяви собственикът на столичния Локомотив Иван Колев
Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев разкри пред БЛИЦ, че другата седмица започва същинската работа по поставянето на осветлението на клубния стадион в квартал „Надежда“. Бизнесменът заяви, че Упрателният съвет на клуба ще реши в понеделник кой ще води отбора следващия сезон.
„Имаме разрешение за изграждане на осветление за наша сметка от областния управител. Имахме големи проблеми с банките, тъй като дейността на клуба не отговаря на изискванията за отпускане на кредит. В момента всичко е оправено. Бях принуден аз лично да изтегля кредит, за да субсидирам изграждането на осветлението на Локомотив (София) и да може нашите привърженици да се завърнат в своя дом. От понеделник се започва да се дават строителни линии и оценки. Ако имаме късмет, все пак пилоните и други неща идват от Италия, за първия или втория мач от следващия сезон Локомотив да играе в своя дом, въпреки че сме притеснени много с времето“, призна собственикът на „железничарите“.
„Управителния съвет в понеделник ще вземе решение дали Иван Колев ще остане треньор или ще бъде друг. Искаме да продължим договорите на някои от футболистите и това по всяка вероятност ще се случи. Кацарев най-вероятно ще преподпише. Октавио си заминава, договорът му свършва. Той в момента е и контузен. По всяка вероятност в понеделник ще разтрогнем с Върджил Пиасон. Търсим футболисти и от България, и от чужбина, но няма нищо, което да е факт. Локомотив винаги е имал цели пред себе си. Въпреки че започнахме само с пет човека от миналия сезон, видяхте, че направихме добри игри, но спадът беше след зимната подготовка, когато подсилихме отбора. За съжаление и пандемия, и много контузии, се отразиха на играта. Травмите ни притискат и за последния мач. Нашата цел не беше да се борим за оставане. Задачата беше да сме в групата от седмо до 11-о място, което беше напълно постижимо. Сега целта ще е същата, а ако може и по-напред. Дано отборът играе по-добре, дай боже да уцелим и по-добри и попълнения“, допълни бизнесменът.
“Граденето на стадион, на отбор, изискват много средства, а ние реално приходи нямаме. В момента пари в клуба влизат основно от нашия спонсор, от Веско Стоянов и от мен. Ние не печелим нищо. За мен Локомотив е кауза. Какво ще става с клуб след мен, не зная. Важното е да се остави база, функционираща школа. Аз искам за свое успокоение, като се обърна да видя, че с моя екип сме оставили нещо, което е създадено. Лесно се руши, а трудно се гради. А трябва да се отбележи, че не дължим една стотинка на никого. Клубът е чист пред НАП и всички учреждения“, завърши Иван Василев.