Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 236, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт

Рахим Стърлинг се прибра спешно в Лондон, заради крадци

Рахим Стър­линг напусна Катар, за да се прибере в Анг­лия, въп­реки двубоя със Сенегал. От анг­лийс­ката фут­болна асоциация обявиха, че той няма да бъде в със­тава заради “семеен проб­лем“, а мес­т­ните медии раз­к­риха, че причината е обир на дома на фут­болиста. Стър­линг е отлетял за Лон­дон, тъй като въоръжени лица са нах­лули в дома му.

Грабежът е извър­шен докато род­нините на Стър­линг са си били у дома. Тече мащабно раз­с­лед­ване на инцидента, който пот­ресе анг­лийс­ката звезда и семейс­т­вото му. „От къщата е изчез­нало почти всичко, до което са де доб­рали нападателите и има някаква стой­ност. Изг­лежда е било добре планирано“, комен­тира източ­ник близък до семейс­т­вото. Все още не е ясно кога и дали Стър­линг ще се завърне в Катар.

Англия срази Сенегал с 3:0 и се изправя срещу Франция

Англия срази Сенегал с 3:0 и се изправя срещу Франция

Интригуващият четвъртфинал между двата европейски гранда е на 10 декември

Анг­лия победи Сенегал с 3:0 в 1/8-финал на светов­ното пър­вен­с­тво по фут­бол в Катар и в след­ващата фаза ще се изп­рави срещу Фран­ция. Този чет­вър­т­финал е на 10 декем­ври от 21 часа. “Трите лъва“ записаха най-убедителния успех в тази фаза на тур­нира на Мон­диала досега, а в същото време станаха отборът с най-добра голова раз­лика и с най-много срещи без допус­нат гол.

Анг­личаните успяха да поведат в резул­тата. Джуд…

Прочети още…

Бразилия, „петлите“ и Испания са най-големите ни конкуренти за титла, твърди Лионел Меси

Звез­дата на Аржен­тина Лионел Меси посочи фаворитите си за светов­ната титла, след като класира своя отбор на чет­вър­т­финал. Носителят на рекор­ден брой „Златни топки“ изведе “гаучосите“ до фазата на най-добрите осем, отбеляз­вайки едно от попаденията при успеха с 2:1 срещу Авс­т­ралия. След мача, осигурил на Аржен­тина сблъсък с Нидер­лан­дия, Меси сподели кои смята за основни кон­куренти.

“Аржен­тина винаги е била силна и сред най-добрите. Знаем, че ние имаме реални шан­сове за светов­ната титла…

Прочети още…

Балкан се раздели с треньора си

Тони Дечев вече не е старши треньор на бас­кет­бол­ния шам­пион Бал­кан. Двете страни се раз­делят, като решението е взето от ръковод­с­т­вото на клуба, съобщи уеб­сай­тът на ботев­г­рад­чани. Официал­ната причина са колеб­ливите игри на Бал­кан в пос­лед­ните мачове. Отборът загуби три срещи в тур­нира ФИБА Европа и отпадна от над­п­реварата. Ботев­г­рад­чани стар­тираха с три победи в тур­нира, но лошата серия в пос­лед­с­т­вие ги прати на пос­лед­ното място в група “D“. В Национал­ната бас­кет­болна лига тимът заема петата…

Прочети още…

Жиру и Мбапе пишат история за Франция в Катар

Жиру и Мбапе пишат история за Франция в Катар

Нас­тоящият световен шам­пион Фран­ция победи Полша с 3:1 в 1/8-финал от Мон­диала в Катар и в след­ващата фаза ще се изп­рави срещу Анг­лия. Оливие Жиру стана гол­майс­тор номер 1 на “пет­лите“ за всички времена с 52 гола, изп­ревар­вайки Тиери Анри. Килиан Мбапе пък над­мина Пеле с деветия си гол на световни финали (Краля на фут­бола има 7), преди да е навър­шил 24 години.

Най-сериозно положение от началото на двубоя дойде в 29-ата минута, когато Дем­беле подаде на Жиру, но той не успя да се…

Прочети още…

Треньорът на Германия запозва поста си до Евро 2024

Ханзи Флик ще запази поста си на национален селек­ционер на Гер­мания, въп­реки провала в Катар, пише Sport1. Спецът ще остане начело на „ман­шафта“ до Евро 2024 включително. Гер­ман­ците тогава ще са домакини на форума. Договорът на Флик изтича именно тогава и босовете на Гер­ман­с­кия фут­болен съюз нямат намерение да го раз­т­рог­нат.

След фиас­кото на Бун­дес­тима на Мон­диал 2022 се заговори, че специалис­тът може да бъде освободен или сам да подаде оставка. Гер­ман­ците пад­наха от Япония с 1:2

Прочети още…

Реферът на Лудогорец - Левски беше умрял от страх, обяви Детелин Баялцалиев

Бив­шият фут­болен съдия и нас­тоящ лек­тор и анализатор Детелин Баял­цалиев крикикува остро отсъж­данията на Георги Давидов в 1/8-финала за Купата на Бъл­гария между Лудогорец и Лев­ски. Шам­пионите спечелиха с 2:1 и се класираха нап­ред. Давидов обаче показа двоен аршин и за еден­тични ситуации реши да даде дузпа за “сините“, но не и за “орлите“, които имат сериозни претен­ции към него.

За пореден път се убеж­давам, че Давидов е случайно пос­тавен от някого в съдийс­т­вото. Заради него Петър…

Прочети още…

България

Правителството обсъжда ответни мерки за Шенген

Правителството обсъжда ответни мерки за Шенген

Възраженията на Нидерландия са свързани с отпадналия през 2019 г. мониторинг, съобщи вътрешният министър

Правител­с­т­вото ще има готов­ност да р…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Loading...