Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб26092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Ердоган доволен от 4-странната среща в Лондон, откри джамия в Кеймбридж

Ердоган доволен от 4-странната среща в Лондон, откри джамия в Кеймбридж

Ердоган доволен от 4-странната среща в Лондон, откри джамия в Кеймбридж

Тур­с­кият президент Реджеп Ердоган даде положителна оценка на прик­лючилата в Лон­дон 4-странна среща на лидери от НАТО по въп­роса за Сирия, предаде Анадол­с­ката аген­ция. Той раз­говаря с френ­с­кия президент Еманюел Мак­рон, премиера на Великоб­ритания Борис Джон­сън и с кан­ц­лера на Гер­мания Ангела Мер­кел. Срещата бе при зак­рити врати в резиден­цията на британ­с­кия лидер и продължи около 50 минути. Вчера, в пос­лед­ния ден от визитата си в Обединеното крал­с­тво, Ердоган се включи в церемонията по отк­риването на джамия в Кейм­б­ридж.

Тур­с­кият лидер поиска безус­ловна под­к­репа за бор­бата на Анкара с тероризма от съюз­ниците ѝ? в НАТО. Тур­ция иска сирийс­ките кюр­д­ски Сили за народна защита, които тя смята за клон на нелегал­ната ПКК, да бъдат обявени за терорис­тична организация. Анкара зап­лаши, че ще блокира плановете на Алианса по отношение на Полша и прибал­тийс­ките страни, ако искането ѝ? не бъде удов­лет­ворено, но американ­с­кият сек­ретар по отб­раната Марк Еспър се обяви против идеята. Тя не се под­к­репя и от други страни.

Тур­ция си запазва правото да пред­п­риеме стъпки и незабавно ще нап­рави как­вото е необ­ходимо, под­черта Ердоган във връзка с евен­туални реак­ции на Гър­ция или други страни срещу под­писаното миналия понедел­ник между Либия и Тур­ция споразумение за границите в Средиземно море. Дейс­т­вията на Гър­ция, Египет и Кипър няма да пов­лияят на споразумението между Тур­ция и правител­с­т­вото на национал­ното съг­ласие в Триполи, допълни тур­с­кият президент.

Ердоганх каза, че гръц­кият премиер Кириакос Мицотакис е поис­кал среща с него в Лон­дон по въп­роса. По-рано Мицотакис заяви, че Атина ще пов­дигне въп­роса за под­писания меморан­дум между двете страни на срещата в Лон­дон поради еднос­т­ран­ния харак­тер на определяне на мор­с­ката граница.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...