Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб26092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Ускоряват процедурата по импийчмънт на Тръмп

Ускоряват процедурата по импийчмънт на Тръмп

Адвокатите на президента поискаха Сенатът да го оневини незабавно

Лидерът на репуб­ликан­с­кото мнозин­с­тво в Сената на САЩ Мич Мак­конъл обяви правила за воденето на процеса, които дават въз­мож­ност за ускоряване на процедурата и за необ­ходимост от отделно гласуване за приемане на пред­с­тавените от Камарата на пред­с­тавителите доказател­с­тва срещу президента, пише в. “Ню Йорк таймс“.

Мак­конъл обяви това броени часове, след като екипът на защитата на Доналд Тръмп призова Сената бързо да отх­върли обвиненията за импийч­мънт и да го оневини, с аргумента, че демок­ратите ще отс­лабят президен­т­с­ката длъж­ност за пос­тоянно, ако успеят да отс­т­ранят Тръмп от длъж­ност заради, по думите на адвокатите, политически раз­ног­ласия. Мак­конъл многок­ратно е заявявал, че при определянето на правилата се е ръководил от процедурата при импийч­мънта на президента Бил Клин­тън през 1999 г., но той е нап­равил промени, които могат да благоп­рият­с­т­ват Тръмп. Правилата при процеса на Клин­тън не пос­тавяха ограничения върху 24-те часа устни аргумен­тации, които се отпус­наха на двете страни, докато Мак­конъл ги събра в два дни на маратонни заседания, което би поз­волило на Сената да прик­лючи с тях до събота. След това сенаторите ще могат да задават въп­роси на двете страни след­ващата сед­мица, а после ще обсъдят дали да поз­волят на обвинението и защитата да призоват свидетели или да изис­кат документи, отбелязва изданието.

Адвокатите на Доналд Тръмп призоваха Сената, който е натоварен с процеса за отс­т­раняване от длъж­ност на президента, да го оневини незабавно, предаде АФП. Процесът е опасно опорочаване на кон­с­титуцията, пишат адвокатите в меморан­дум от 110 страници, който беше внесен в понедел­ник в гор­ната камара на Кон­г­реса. “Сенатът би тряб­вало да отх­върли обвинител­ния акт и да оневини президента незабавно“, смятат те. Според близък до екипа на защитата на Тръмп източ­ник целта е да се докаже, че обвиненията са очевидно лишени от основание и биха могли да бъдат отх­вър­лени в самото начало на процеса.

Тръмп е обвинен, че е поис­кал от Украйна да раз­с­ледва потен­циал­ния му съпер­ник на президен­т­с­ките избори Джо Бай­дън и че е пос­тавил като условие за пращането на военна помощ на Киев да бъде обявено такова раз­с­лед­ване. През декем­ври Камарата на пред­с­тавителите, в която мнозин­с­тво имат демок­ратите, официално му пов­дигна обвинения в злоупот­реба със служебно положение и въз­п­репят­с­т­ване работата на Кон­г­реса заради отказа му да съдейс­тва на раз­с­лед­ването за импийч­мънта му.

В Сената обаче мнозин­с­т­вото се държи от репуб­ликан­ците и Тръмп най-вероятно ще бъде оневинен.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...