Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон10082020

Брой 151, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6627 BGN1 GBP = 2.16941 BGN1 CHF = 1.81263 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Сергей Шойгу посещава Башар Асад по поръчение на Владимир Путин

Сергей Шойгу посещава Башар Асад по поръчение на Владимир Путин

Сергей Шойгу посещава Башар Асад по поръчение на Владимир Путин

Рус­кият минис­тър на отб­раната Сер­гей Шойгу нап­рави работно посещение в Сирия по поръчение на президента Владимир Путин и проведе раз­говори със сирийс­кия президент Башар Асад, съобщи рус­кото минис­тер­с­тво на отб­раната, цитирано от ТАСС.

“По време на раз­говорите са обсъдени въп­роси относно осигуряването на устой­чив режим на прек­ратяване на бой­ните дейс­т­вия в идлиб­с­ката зона за деес­калация, стабилизирането на обс­танов­ката в другите райони на Сирия, а също и раз­лични аспекти на воен­нотех­ничес­кото сът­руд­ничес­тво в рам­ките на бор­бата с меж­дународ­ните терорис­тични групировки“, заяви ведом­с­т­вото.

Минис­тер­с­т­вото допълни, че двете страни са засег­нали и темата за хуманитар­ното съдейс­т­вие от страна на Русия на сирийс­кото население, а също и за въз­с­тановяването на икономичес­кия потен­циал на Сирия с помощта на руски специалисти.

Ведом­с­т­вото отбелязва, че по време на полета във въз­душ­ното прос­т­ран­с­тво на Сирия сигур­ността на самолета на рус­кия минис­тър на отб­раната са обез­печавали изт­ребители Су-35С на рус­ките въздушно-космически сили.

За пос­ледно Шойгу посети Дамаск на 19 март 2019 г.

Тогава рус­кото минис­тер­с­тво на отб­раната съобщи, че той е предал на Асад пос­лание от Путин, но ведом­с­т­вото не раз­кри какво е било съдър­жанието му.

България

Икономика

Култура

Започнаха дни на руската култура в Бургас

Започ­наха дни на рус­ката кул­тура в Бур­гас

С изложба се отк­риха Дните на рус­ката кул­тура от 10 август в Бур­гас. Излож­бата ще обедини три теми — “Блокадата на Ленин­г­рад“, “Жен­с­кото лиц…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

130 кооперативни следи в българската история

130 кооперативни следи в бъл­гар­с­ката история

Уважаеми читатели, днес в руб­риката „130 кооперативни следи в бъл­гар­с­ката история“ ще Ви запоз­наем с измененията в кооператив­ния закон от 19

Прочети още:

Loading...