Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет25092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67279 BGN1 GBP = 2.12856 BGN1 CHF = 1.81549 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Салвини вижда Евросъюза като „свърталище на змии и чакали“

Салвини вижда Евросъюза като „свърталище на змии и чакали“

Салвини вижда Евросъюза като „свърталище на змии и чакали“

Африка се нуждае спешно от 100 млрд. долара за борбата с пандемията

Бив­шият италиан­ски вицеп­ремиер и главен опозиционен лидер Матео Сал­вини заяви, че Италия дори може да обмисли напус­кане на ЕС, след като страната спечели бит­ката си срещу коронавируса. Като аргумент за това той намира отх­вър­лянето от страна на блока на идеята за “коронаоб­лигации“ за смек­чаване икономичес­кото въз­дейс­т­вие на вируса.

Първо нека да победим вируса, след това да помис­лим отново за Европа. И, ако е необ­ходимо, довиж­дане. Без дори да благодарим“, написа той в интер­нет, цитиран от БГНЕС.

Сал­вини отбеляза, че са били необ­ходими 15 дни, за да се оцени кой ще помогне и как, „докато хората умират“, срав­нявайки ЕС със „свър­талище на змии и чакали“.

При видеокон­ферен­ция по-рано във втор­ник шеф­ката на Европейс­ката цен­т­рална банка Крис­тин Лагард помоли минис­т­рите на финан­сите на еврозоната сериозно да обмис­лят еднок­рат­ната емисия за съв­мес­тен дълг на „коронаоб­л­гации“.

“Те искат да затънем в дъл­гове, за да могат да ни накажат“, каза италиан­с­кият минис­тър на промиш­леността Стефано Патуанели в тази връзка, докато вън­ш­ният минис­тър Луи­джи Ди Майо заяви, че “Европа трябва да бъде по-справедлива“.

Британ­с­кият премиер Борис Джон­сън изп­рати писма до всички домакин­с­тва в Обединеното крал­с­тво с предуп­реж­дение, че „нещата с коронавируса ще се влошат, преди да се подоб­рят“.

Джон­сън, който се самоизолира след положителна проба, отбелязва в пис­мото, раз­п­ратено до 30 млн. домакин­с­тва, че „още по-строги мерки ще бъдат наложени, ако е необ­ходимо“. Пис­мата се съп­ровож­дат с брошури за правилата за напус­кане на къщите и здравна инфор­мация.

Страните в Африка се нуж­даят от спешни икономически вливания на стой­ност 100 млрд. долара, за да под­к­репят работата на национал­ните си сис­теми на здравеопаз­ване в условията на пан­демия от коронавируса. Това сочи оценка на Икономичес­ката комисия на ООН за Африка (ИКА).

България

Икономика

Култура

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Двама худож­ници ще получат национал­ната наг­рада за живопис “Захари Зог­раф“ през тази година – Анд­рей Даниел (пос­мър­тно) и Вих­рони Поп­неделев…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Канят Петър Жеков в щаба на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Стамен Бел­чев може да прибегне до любопитен ход в желанието си да реши проб­лемите в атаката на отбора.

Той обмисля да покан…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Дори могъщи финансово фирми са изправени пред този проблем, не могат да си осигурят средства и прибягват до купа с пшеница

Земедел­с­ките стопа…

Прочети още:

Loading...