Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб15082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.16418 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) 10 млн. деца може да не се върнат в училищата след карантината

10 млн. деца може да не се върнат в училищата след карантината

10 млн. деца може да не се върнат в училищата след карантината

Близо 10 млн. деца по света може никога да не се вър­нат в училище след каран­тината заради икономичес­ките пос­ледици от коронавирус­ната пан­демия. Това заяви британ­с­ката неп­равител­с­т­вена организация “Спасете децата“ (Save the Children), предаде АФП.

Още преди пан­демията 258 млн. деца и юноши на планетата не бяха обх­ванати от образовател­ните сис­теми. Около 1,6 млрд. ученици и студенти са били принудени да прекъс­нат занятията си заради новия вирус, се казва в док­лад на сдружението.

В противен случай неравен­с­т­вото, същес­т­вуващо и сега “между богати и бедни, между мом­чета и момичета, ще екс­п­лодира“, предуп­реж­дава в комюнике г-жа Ингър Ашинг, генерална дирек­торка на “Спасете децата“.

Според организацията в случай на “среден бюджетен сценарий“ раз­ходите за образование в най-бедните страни може да намалеят до година и половина със 77 млрд. долара. А при най-лошия сценарий, ако правител­с­т­вата пренасочат част от сред­с­т­вата за образование към бор­бата с пан­демията, този спад може да дос­тигне 192 млрд. долара.

България

Икономика

Култура

Спорт

Херо гони рекорд в бъл­гар­с­кия фут­бол

В двубоя срещу един от бив­шите си клубове — Лев­ски, нас­тав­никът на Берое Димитър Димитров-Херо стана вторият старши треньор в историята на б…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...