Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб15082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.16418 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Шиндзо Абе посети префектура Кумамото, където рекордните валежи взеха жертви

Шиндзо Абе посети префектура Кумамото, където рекордните валежи взеха жертви

Шиндзо Абе посети префектура Кумамото, където рекордните валежи взеха жертви

Япон­с­кият премиер Шин­дзо Абе посети югозапад­ната префек­тура Кумамото, където рекор­д­ните дъж­дове предиз­викаха навод­нения и свличания на земни маси, отнемайки живота на десетки жители, предаде ДПА.

Премиерът почете паметта на 14 жер­тви в дом за въз­рас­тни в село Кума — район, който понесе значителни щети, когато на 4 юли едноимен­ната река излезе от коритото си.

Премиерът обеща на губер­натора на префек­турата Икуо Кабашима, че правител­с­т­вото ще положи всички усилия за бър­зото въз­с­тановяване на под­дър­жаните от дър­жавата пътища и река Кума.Правителството ще под­готви въз­можно най-бързо и извън­реден пакет с икономическа помощ на стой­ност над 400 милиарда йени (около 3,7 милиарда долара) за лик­видиране на пос­лед­с­т­вията от навод­ненията и свличанията на земни маси, добави Шин­дзо Абе, цитиран от ТАСС.

Броят на жер­т­вите на пролив­ните дъж­дове на ост­ров Кюшу дос­тигна 72 души, от които 64 в Кумамото. Спасител­ните екипи продъл­жават да издир­ват 13 други, които са обявени за изчез­нали. От 4 юли насам пролив­ните дъж­дове предиз­викаха общо 316 свличания на земни маси и 105 реки излязоха от коритата си. Близо 14 000 жилища в Кюшу, в Западна и Цен­т­рална Япония бяха навод­нени или понесоха щети.Японските метеоролози предуп­реж­дават, че дъж­дов­ният фронт ще продължи да се движи на изток, а пролив­ните дъж­дове ще продъл­жат поне до днес.

България

Икономика

Култура

Спорт

Херо гони рекорд в бъл­гар­с­кия фут­бол

В двубоя срещу един от бив­шите си клубове — Лев­ски, нас­тав­никът на Берое Димитър Димитров-Херо стана вторият старши треньор в историята на б…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...