Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет13082020

Брой 153, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66157 BGN1 GBP = 2.16174 BGN1 CHF = 1.81853 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Русия отменя 14-дневната карантина за пристигащите от чужбина

Русия отменя 14-дневната карантина за пристигащите от чужбина

Русия отменя от 15 юли двусед­мич­ната изолация, налагана на прис­тигащите в Русия граж­дани, съобщи ТАСС. Чуж­дите граж­дани, които влизат в Русия, ще трябва да пред­с­тавят на границата документ на руски или анг­лийски език, който пот­вър­ж­дава, че са се под­ложили на PCR тест за коронавирус не по-рано от три дни преди прис­тигането си и той е отрицателен. При липса на такъв тест те трябва да го нап­равят в срок от три дни на руска територия. Рус­ките граж­дани, идващи от чуж­бина, също ще трябва да се под­ложат на такъв тест до три дни след влизането в страната.

След дълги колебания британ­с­кото правител­с­тво реши от 24 юли носенето на маски да стане задъл­жително в магазините в Анг­лия, за да се избегне нов пик на епидемията от коронавирус. В момента носенето на маски е задъл­жително от 15 юни само в общес­т­вения тран­с­порт, а за другите зат­ворени общес­т­вени прос­т­ран­с­тва беше само препоръчително.

Минис­търът на окол­ната среда Джордж Юстис обясни по Скай нюз, че срокът от 10 дни има за цел граж­даните да имат време да се под­гот­вят за новата мярка.Задължителното носене на маски няма да важи за пъбовете и рес­торан­тите, нито за служителите на супер­мар­кети, уточни минис­търът. Нарушителите може да бъдат глобени до 100 лири (110 евро), както вече се прави в общес­т­вения тран­с­порт.

Икономика

Експерти: Слънчев бряг никога не е бил толкова празен

Екс­перти: Слън­чев бряг никога не е бил тол­кова празен

Повечето хотели в Слън­чев бряг ще зат­ворят до 10 сеп­тем­ври заради лип­сата на чар­търи и туристи, които пред­почитат сеп­тем­ври и октом­ври за по…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие

Loading...