Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет13082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66157 BGN1 GBP = 2.16174 BGN1 CHF = 1.81853 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Австрия забранява полетите от България и още 9 страни до 31 юли

Австрия забранява полетите от България и още 9 страни до 31 юли

Авс­т­рийс­ките власти заб­раниха от 15 до 31 юли път­ничес­ките полети от Бъл­гария и още 9 страни заради раз­п­рос­т­ранението на новия коронавирус, съобщи ТАСС. С пос­танов­лението се заб­раняват полетите още от Египет, Сър­бия, Косово, Черна гора, Северна Македония, Албания, Босна и Хер­цеговина, Румъния и Мол­дова.

До 31 юли се удъл­жава и заб­раната за път­ничес­ките полети от Русия, Украйна, Беларус, Великоб­ритания, Иран, Китай, Пор­тугалия и Швеция. С решението на авс­т­рийс­ките власти от заб­ранител­ния списък се изважда италиан­с­ката провин­ция Лом­бар­дия. Пос­танов­лението не се отнася до товар­ните полети, полетите за репат­риране, санитар­ната авиация и полетите, свър­зани с дър­жав­ните интереси на Авс­т­рия.

През юни Авс­т­рия обяви отварянето на границите си за 32 европейски страни и възоб­новяването на въз­душ­ните връзки. На 1 юли обаче за първи път след май днев­ният брой на новоус­тановените случаи на коронавирус в Авс­т­рия над­х­върли 100 души. До тогава в продъл­жение на два месеца този показател беше в рам­ките на 3040 души.

Икономика

Експерти: Слънчев бряг никога не е бил толкова празен

Екс­перти: Слън­чев бряг никога не е бил тол­кова празен

Повечето хотели в Слън­чев бряг ще зат­ворят до 10 сеп­тем­ври заради лип­сата на чар­търи и туристи, които пред­почитат сеп­тем­ври и октом­ври за по…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие

Loading...