Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб19092020

Брой 179, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6579 BGN1 GBP = 2.13682 BGN1 CHF = 1.82073 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) В Беларус започнаха 5-дневни избори за бъдещ президент

В Беларус започнаха 5-дневни избори за бъдещ президент

В Беларус започнаха 5-дневни избори за бъдещ президент

В Беларус започна пред­с­рочно гласуване на президен­т­с­ките избори в общо 5767 сек­ции, включително 44 извън страната, предаде ТАСС.

Освен сегаш­ния президент Алек­сан­дър Лукашенко за вис­шия пост претен­дират още четирима кан­дидати, регис­т­рирани за изборите; избирател­ната комисия отказа регис­т­рация на други двама.

Основ­ният вот е нас­рочен за 9 август. Беларус­ката опозиция вижда в пред­с­роч­ното гласуване въз­мож­ност за фал­шификации.

В предиз­бор­ната прог­рама на на Лукашенко се казва, че той смята за необ­ходимо до 5 години в страната да се проведе референ­дум за промени в кон­с­титуцията.

Чрез референ­дума беларусите “ще определят своите права, задъл­жения, свободи и ангажименти, също и пъл­номощията на органите на дър­жав­ната власт“, заявява дър­жав­ният лидер в документ, пуб­ликуван във в. “Звязда“.

Лукашенко изтъква, че смята за важно Беларус да запази своята независимост, да отх­върли зависимостта си в пет­рол­ногазовата, финан­совата и други сфери, но без да прилага “шокова терапия“.

България

Икономика

Световната банка: Намалява качеството на образованието в България

Светов­ната банка: Намалява качес­т­вото на образованието в Бъл­гария

Албания, Азер­байджан и Русия са сред пър­вите 10 дър­жави, пос­тиг­нали глобален нап­редък в областта на здравеопаз­ването и образованието В Бълга…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие

Loading...