Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед20092020

Брой 179, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6579 BGN1 GBP = 2.13682 BGN1 CHF = 1.82073 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Талибаните са готови да преговарят с афганистанското правителство

Талибаните са готови да преговарят с афганистанското правителство

Талибаните са готови да преговарят с афганистанското правителство

Талибаните заявиха, че са готови да водят мирни преговори с афганис­тан­с­кото правител­с­тво в сед­мицата, след като бъдат освободени 400 зат­вор­ници талибани, предаде АФП.

“Нашата позиция е ясна, ако зат­вор­ниците бъдат освободени, ще бъдем готови да водим преговори“ с афганис­тан­с­кото правител­с­т­вото “в сед­мицата след“ освобож­даването им, заяви говорителят на талибаните Сухайл Шахин, като уточни, че пър­вият кръг преговори ще бъде в Доха.

Афганис­тан­с­кият Съвет на старей­шините, в който влизат видни афганис­тан­ски лич­ности, дър­жавни служители и племенни вож­дове, одобри освобож­даването на 400 талибан­ски зат­вор­ници, обвинени в тежки прес­тъп­ления. Така бе премах­ната една от преч­ките пред преговорите между афганис­тан­с­ките власти и талибаните.

“Афганис­тан­с­кото правител­с­тво до дни ще започне да освобож­дава 400 зат­вор­ници талибани“, заяви Джавид Фасял, говорител на афганис­тан­с­кия Съвет за национална сигур­ност.

На преговорите талибан­с­ката делегация ще бъде оглавена от Абас Станек­зай, глав­ния преговарящ на талибаните в преговорите с Вашин­г­тон, пред­хож­дащи под­пис­ването на споразумението през фев­руари.

Освобож­даването на зат­вор­ниците бе ключова точка в това историческо споразумение между Вашин­г­тон и талибаните, пред­виж­дащо изтег­ляне на американ­с­ките войски от Афганис­тан, които се планира да са напус­нали страната до средата на 2021 г.

България

Икономика

Световната банка: Намалява качеството на образованието в България

Светов­ната банка: Намалява качес­т­вото на образованието в Бъл­гария

Албания, Азер­байджан и Русия са сред пър­вите 10 дър­жави, пос­тиг­нали глобален нап­редък в областта на здравеопаз­ването и образованието В Бълга…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие

Loading...