Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб19092020

Брой 179, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6579 BGN1 GBP = 2.13682 BGN1 CHF = 1.82073 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Джо Байдън избра за свой кандидат за вицепрезидент Камала Харис

Джо Байдън избра за свой кандидат за вицепрезидент Камала Харис

Джо Байдън избра за свой кандидат за вицепрезидент Камала Харис

55-годишната сенаторка може да стане първата чернокожа жена на този пост в историята на САЩ

Кан­дидатът на демок­ратите за президент Джо Бай­дън избра за свой кан­дидат за вицеп­резидент сенатор­ката от Калифор­ния Камала Харис, съоб­щиха от предиз­бор­ния му щаб.

В случай на победа на Бай­дън на президен­т­с­ките избори на 3 ноем­ври 55-годишната Харис ще стане пър­вата чер­нокожа жена вицеп­резидент в историята на САЩ. Рой­терс отбелязва, че Камала Харис ще бъде под­ходящ пар­т­ньор на Бай­дън в бит­ката му с президента репуб­ликанец Доналд Тръмп за Белия дом.

“Имам огром­ната чест да обявя, че изб­рах Камала Харис — без­с­т­рашен защит­ник на обик­новените хора и един от изтък­натите дър­жавни служители, за свой кан­дидат за вицеп­резидент“, съобщи в Туитър 77-годишният Бай­дън. Той отбеляза, че когато Камала Харис е била главен прокурор на Калифор­ния, е работила в тясно сът­руд­ничес­тво със сина му Бо Бай­дън, бивш главен прокурор на Делауер, починал от рак през 2015 г. “Наб­людавах как те двамата се бореха срещу големите банки, помагаха на работ­ниците, защитаваха жените и децата от мал­т­ретиране. Бях горд тогава, и сега ще бъда горд, че тя е мой пар­т­ньор в тази предиз­борна кам­пания“, добави Бай­дън, цитиран от АФП.

Същев­ременно без изненади Джо Бай­дън спечели пър­вич­ните избори на Демок­ратичес­ката пар­тия в щата Кънек­тикът в над­п­реварата за Белия дом, а репуб­ликанецът Доналд Тръмп — тези на репуб­ликан­ците, предаде АП.

Бай­дън победи сенатора от Вър­монт Бърни Сан­дърс и Тълси Габард, която пред­с­тав­лява род­ния си щат Хавай в Камарата на пред­с­тавителите в Кон­г­реса. Сан­дърс и Габард отпад­наха от над­п­реварата още преди месеци, но не са поис­кали от щат­с­ките власти да заличат имената им от бюлетините. Очаква се Бай­дън да бъде официално издиг­нат за кандидат-президент на демок­ратите на планирания след­ващата сед­мица пар­тиен кон­г­рес. Президен­тът Тръмп победи на пър­вич­ните избори пред­п­риемача в областта на имотите и вечен кан­дидат Роки Де Ла Фуенте. Пред­седателят на Репуб­ликан­с­ката пар­тия в Кънек­тикът Джей Ар Романо раз­к­ритикува организирането на пър­вични избори като прахос­ване на пари, тъй като на прак­тика Тръмп няма кон­курен­ция.

България

Икономика

Световната банка: Намалява качеството на образованието в България

Светов­ната банка: Намалява качес­т­вото на образованието в Бъл­гария

Албания, Азер­байджан и Русия са сред пър­вите 10 дър­жави, пос­тиг­нали глобален нап­редък в областта на здравеопаз­ването и образованието В Бълга…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие

Loading...