Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет23102020

Брой 204, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Тръмп отказа да поеме ангажимент за мирно предаване на властта при загуба

Тръмп отказа да поеме ангажимент за мирно предаване на властта при загуба

Президен­тът на САЩ Доналд Тръмп отказа да поеме ангажимент за мирно предаване на властта, ако загуби президен­т­с­ките избори на 3 ноем­ври, предаде АП. “Ще видим какво ще стане“, каза той на прес­кон­ферен­ция в отговор на въп­рос дали ще предаде мирно властта. Той допълни, че всичко ще протече мирно, но няма да има предаване на властта, а ще има “продъл­жение“.

Жур­налисти в Уил­мин­г­тън, щата Делауер, поис­каха по-късно от опонента му от Демок­ратичес­ката пар­тия да комен­тира думите на президента. “В каква страна живеем?“, каза Джо Бай­дън. “Шегувам се. Вижте, той говори много нерационални неща. Не знам вие какво мис­лите, но мен не ме изненадва“, отговори той.

От месеци Тръмп води кам­пания срещу гласуването по пощата. Редица щати насър­чават тази прак­тика в условията на пан­демия. Президен­тът твърди, че гласуването по пощата ще доведе до изборни измами. Самият Тръмп обаче гласува по пощата. Той казва, че има раз­лика между щатите, които автоматично изп­ращат бюлетини на всички регис­т­рирани гласоподаватели и тези, като Флорида, които изп­ращат бюлетини само на хората, които са заявили, че ще гласуват по пощата.

България

Икономика

Н. Василев: Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеждането на валутния борд

Н. Василев: Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеждането на валутния борд

Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеж­дането на валут­ния борд досега. Раз­дават се милиарди, но без да има нуж­ното пок­ритие от приходи, и то…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Шахтьор подчини Реал (Мадрид) като гост

Отборът на Шах­тьор (Донецк) пос­тигна изненад­ваща победа с 3:2 като гост на Реал (Мад­рид) в двубой от група В на Шам­пион­с­ката лига. Попад…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...