Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет03122020

Брой 233, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Унгарският ресторант “Костес“ преоткрива виенското колело заради пандемията

Унгарският ресторант “Костес“ преоткрива виенското колело заради пандемията

Унгарският ресторант “Костес“ преоткрива виенското колело заради пандемията

За да съживи оборота, унгар­с­кият рес­торант Кос­тес (Costes), който е носител на звезди Миш­лен (Michelin), пред­лага панорамна вечеря на виен­с­кото колело в Будапеща, осигурявайки социална дис­тан­ция на клиен­тите си, предаде Рой­терс.

Соб­с­т­веникът Карой Герен­даи каза, че оборотът на един от отворените му отново рес­торанти е на рав­нище около 1/10 в срав­нение с продаж­бите преди въвеж­дането на строгите ограничения срещу Ковид-19. Това го е накарало да търси нови начини за правене на биз­нес.

Сега няма много хора нито на колелото, нито в рес­торанта, тъй като няма туристи, и така се появи въз­мож­ност да осъщес­т­вим тази идея, каза той по време на събитието, организирано на тази забележител­ност в цен­търа на Будапеща.

Сега е особено важно за хората да бъдат отделени от останалите гости и виен­с­кото колело е идеално с отдел­ните си кабинки, допълни той.

До днес Унгария е отчела 46 290 случая на Ковид-19, като смър­т­ните случаи са 1142, а се очаква икономиката да се свие с 57 процента.

Билетите за рес­торанта във виен­с­кото колело бяха раз­г­рабени за няколко дни, като 1 билет за това ново преживяване, пред­лагано от “Кос­тес”, е около 48 000 форинта (154,4 долара) за меню от 4 ясния, като Герен­даи.

Соб­с­т­веникът планира да пов­тори събитието, когато стане по-топло през пролетта, макар че по-хладната октом­в­рийска вечер не е пропъдила клиен­тите.

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие

Предложение: COVID 1 и COVID 2 да се орежат със 7 млн. евро

Ресур­сът по под­мерки 21.1 и 21.2 да бъде намален до 37,8 млн. евро пуб­лични сред­с­тва за сметка на бюджета по под­мярка 21.3, който да бъде ув…

Прочети още:

Loading...